Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αναφορά ΔΣΑ για δικαστική έρευνα για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αναφορά Βερβεσου για διενέργεια δικαστικής έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αναφορά ΔΣΑ για δικαστική έρευνα για τον τραυματισμό του αστυνομικού
1'

Στην υποβολή αναφοράς με την οποία ζητεί τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων σχετικά με τη βίαιη επίθεση σεβάρος αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτριος Βερβεσός.

Η Ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία η βία δεν έχει θέση. Είναι απερίφραστα καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Στα πλαίσια αυτά τo ΔΣ του ΔΣΑ εξέδωσε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση

Επίσης, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του δικηγορικού σώματος για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της έννομης τάξης (άρθρο 5 παρ.1α του Κώδικα Δικηγόρων), ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτριος Βερβεσός, υπέβαλε σήμερα αναφορά ενώπιον της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης εις βάρος αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης χθες Τρίτη 9-3-2021.

Το δικηγορικό σώμα θα συνεχίσει με συνέπεια να είναιαρωγός και της κοινωνίας και της Πολιτείας για την προάσπιση της δημοκρατικού Δικαίου νομιμότητας του Κράτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή