Μητσοτάκης: Το μήνυμα που θα στείλει από τη Βουλή και η ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη  Βουλή.

Μητσοτάκης: Το μήνυμα που θα στείλει από τη Βουλή και η ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ
3'

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο πρωθυπουργός στο προχθεσινό τηλεοπτικό μήνυμά του μετά τα άγρια επεισόδια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: Tο βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι επενδύει στο διχασμό και στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής έντασης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία για τον αντίκτυπο των διαδηλώσεων στην διασπορά του κορονοιού.

Ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα πως σε συνέντευξή του στις 9 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι δέχεται το ρίσκο των διαδηλώσεων και ουσιαστικά λειτούργησε σαν υποκινητής διαδηλώσεων.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει πως σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει καλέσει σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και θα κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι καλεί σε πορεία και κατόπιν καταγγέλλει την Κυβέρνηση για πλημμελή διαχείριση της πανδημίας και για ασφυξία στα νοσοκομεία.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής θα απευθυνθεί στην κοινωνία εκθέτοντας παράλληλα, γεγονότα και συμπεριφορές που πυροδοτούν την ένταση και την όξυνση του πολιτικού κλίματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης επέκρινε το γεγονός ότι μέσα στην τρέχουσα συγκυρία με την πίεση που δημιουργεί η πανδημία «πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες επέλεξαν να προβούν σε ενέργειες που θέτουν ακόμη και εαυτόν σε κίνδυνο». Οπως υποστήριξε, το «αναλαμβάνω το ρίσκο» που ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να κρύβομαι πίσω από τα κρούσματα και να καταδικάζω το ότι πιέζεται το σύστημα υγείας, είναι απλά μια υποκρισία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες και δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, την ενίσχυση του Συνηγόρου του Πολίτη και για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή