Κορονοϊός: Δυστυχώς! Καμία βελτίωση – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Καλπάζει δίχως φρένα η πανδημία στην Ελλάδα - Πάνω από 1.000 μολύνσεις, ακόμα και σε ημέρες αργίας - Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.
2'

Αν κάποιοι περιμένουν να ανοίξουν σύντομα τα καταστήματα, τα σχολεία και η εστίαση, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα μας -

Όσο και αν η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ευελπιστώντας πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τις επόμενες μέρες, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τόσο απογοητευτικά που αμφιβάλουμε αν θα ανοίξουμε και τον Μάιο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ είναι δραματικά για μια ακόμη μέρα, με τον αριθμό κρουσμάτων να είναι σήμερα 1.134. Πρόκειται σαφώς για απογοητευτικό νούμερο, μιας και σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα και επίσημη αργία για τη Χώρα μας.

τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.134 εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του συστήματος υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ διαρκώς μειώνονται. Την Καθαρά Δευτέρα (15.03) ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (67.5% άνδρες). Δεν υπήρξε δηλαδή καμία βελτίωση σε σχέση με το αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα, κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό...

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πλέον η αγωνία είναι για τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι να αγγίζει πλέον του 600, ενώ αν δεν υπ0άρξει ανάσχεση της πανδημίας με κάποιο τρόπο, τότε είναι δεδομένο πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»