Συνεδριάζει εκτάκτως η ΓΣΕΕ

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη με αντικείμενο τις αλλαγές στα εργασιακά και το πλήγμα στις συμβάσεις...
1'

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη με αντικείμενο τις αλλαγές στα εργασιακά και το πλήγμα που δέχονται οι συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αλλαγές στα εργασιακά βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η υπουργός Εργασίας ενημερώνει την τρόικα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις εντός του Σαββατοκύριακου.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη αποφασίσει απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου ωστόσο λόγω των ραγδαίων εξελίξεων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η ενότητα της ΓΣΕΕ και η εκπροσώπηση εντός του σωματείου κρέμεται από μία κλωστή, υπό το φόβο να αποχωρήσει από το ΔΣ και η ΔΑΚΕ μετά το ΠΑΜΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων που βάζουν βόμβα στα θεμέλια των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, έκανε χτες από το υπουργικό συμβούλιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλώντας εμμέσως για συναινετικές αποφάσεις, ενώ μετά το συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου συνεδρίαζε μέχρι αργά με τον υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Εργασίας κ. Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουτρουμάνη για το θέμα των επιχειρησιακών και που αυτές θα εφαρμοστούν.

Σημειώνεται ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς στην Αθήνα φτάνει ο ίδιος ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρως Καν και ο Όλι Ρεν, οι οποίοι θα ζητήσουν να δουν μέτρα.

Αν ισχύσει η επιχειρησιακή σύμβαση, οι μισθοί των υπαλλήλων στις εταιρείες που θα την εφαρμόσουν μειώνονται κατά 12%.