Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βόλτες στη Γλυφάδα με κωδικό «6» και συνωστισμός

Η καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου και η ανάγκη για λίγες στιγμές χαλάρωσης οδήγησε τους Αθηναίους των Νοτίων Προαστίων για βόλτα και καφέ στο κέντρο της Γλυφάδας.
2'

Στέλνοντας 6 στο 13033 οι κάτοικοι της Γλυφάδας, αλλά και όσοι κατάφεραν να φτάσουν εκεί με ποδήλατο ή πεζή, έκαναν βόλτα στο κέντρο της περιοχή, ήπιαν τον καφέ τους και απόλαυσαν στιγμές στον ήλιο.

Ωστόσο παρατηρήθηκαν έξω από κάποια συγκεκριμένα μαγαζιά συνωστισμός, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που απόλαυσαν (χωρίς μάσκα) τον καφέ τους σε παγκάκια και πεζούλια.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές και τη μικρή άρση των μέτρων του lockdown, ο κωδικός 6 επιτρέπεται για τους παρακάτω λόγους μετακίνησης:

  • Μετάβαση σε αρχαιολογικούς χώρους χωρίς όχημα (αυτοκίνητο ή μηχανή)
  • Μετάβαση σε εκκλησίες με τα πόδια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.
  • Επιτρέπεται ξανά το ψάρεμα για όσους μένουν σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.
  • Μετάβαση σε κομμωτήρια και μανικιούρ-πεντικιούρ μόνο κατόπιν ραντεβού. Επιτρέπεται για αυτές τις περιπτώσεις η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν εστίαση και μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο