Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δραματική πρόβλεψη για τις ΜΕΘ - Με τέτοιο ρυθμό θα καλυφθούν και οι 51 νέες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και τις αντοχές του ΕΣΥ εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό, κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος, - «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μας φτάσουν οι 51 νέες ΜΕΘ», ανέφερε
3'

Καταστάσεις «ασφυξίας» ζουν τις τελευταίες εβδομάδες τα νοσοκομεία όλης της χώρας με τον αριθμό των διασωληνωμένων (σήμερα σημείωσαν αύξηση +17.12% - 561 εισαγωγές) να αυξάνεται διαρκώς και τα αρνητικά ρεκόρ να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

Παράλληλα, η μακάβρια λίστα των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού διαρκώς μεγαλώνει με τον αριθμό των θανάτων επίσης να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε στο Newsbomb.gr ο Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό, κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος ο οποίος τόνισε ότι προς το παρόν τα νοσοκομεία – και με τις νέες ΜΕΘ Covid που προστέθηκαν – αντέχουν αλλά αν συνεχίσουμε έτσι «δεν θα μας φτάσουν ούτε οι 51 νέες ΜΕΘ».

Επιπλέον, τόνισε ότι: «φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο ότι σε λίγο θα είναι αναγκαίο να συνεισφέρουν και οι ιδιωτικές κλινικές σε κλίνες ΜΕΘ».

Εκτίμησε επίσης ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων άρα και των εισαγωγών covid με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πίεση που δεχθεί το ΕΣΥ.

Ο Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του αν για τις επιπλέον 51 κλίνες ΜΕΘ, υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τις λειτουργήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των αυξημένων αναγκών - σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη 31/3, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας- θα χρησιμοποιηθούν καρδιολογικές κλινικές αρνητικής πίεσης και χειρουργεία ώστε να δημιουργηθούν 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική. Από αυτά 16 θα αναπτυχθούν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γενηματάς», 5 στον Ευαγγελισμό, 5 στο Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς, 10 στο Κωνσταντοπούλειο και 4 στο Αττικό.

Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα

Την Πέμπτη (01.04) καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέβηκε στους 755 καταγράφοντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ. Επιπλέον, άλλοι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της φονικής νόσου.

Η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, τόσο σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις του τελευταίου 24ωρου όσο κυρίως λόγω της κατάστασης συναγερμού που επικρατεί στα νοσοκομεία. Στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 1.649 κρούσματα, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί και για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 467 κρούσματα, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη περιφερειακή ενότητα σε κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Η επιδημιολογική εικόνα της Πέμπτης 1 Απριλίου 2021Newsbomb.gr

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκε προκαλεί προβληματισμό. Ευχή όλων είναι να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, πλην όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα και η χώρα εξακολουθεί να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι έγινε το φρικτό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια