Κορονοϊός: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία στην Αττική - 279 εισαγωγές μόνο τη Δευτέρα

Ασφυκτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στις εφημερίες των νοσοκομείων και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - 576 εισαγωγές χθες σε όλη την επικράτεια
2'

Σε καθημερινό πόλεμο με τον κορονοϊό βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας με την πίεση στις εφημερίες των νοσοκομείων να παραμένει ασφυκτική. Μόνο τη Δευτέρα οι εισαγωγές ασθενών COVID σε όλη την επικράτεια ήταν 576 με παραπάνω από τις μισές να βρίσκονται στην Αττική φτάνοντας τις 279.

Η Μακεδονία προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους καθώς η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει εκτίναξη στα κρούσματα από την περασμένη εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Βόρεια Ελλάδα περισσότεροι από 1.300 ασθενείς νοσηλεύονται με τους ειδικούς να φοβούνται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Κάθε μέρα στην Θεσσαλονίκη είναι δραματικά χειρότερη από την προηγούμενη θα πουν οι γιατροί των τοπικών νοσοκομείων, σύμφωνα με το MEGA. Την δύσκολη κατάσταση επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υγείας που πήγε στην Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά την πίεση στα νοσοκομεία.

Δύσκολα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και στην Αχαΐα, με την πληρότητα στις ΜΕΘ να αγγίζει πλέον το 95%. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των νοσηλευομένων είναι κάτω των 60 ετών.

Στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας πάντως, παρά την σταθεροποίηση που βλέπει το υπουργείο Υγείας, οι εικόνες που περιγράφονται είναι δραματικές. Οι γιατροί λένε πως από το «Γεννηματάς» στέλνονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία για να εξασφαλιστούν κρεβάτια. Τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν και άλλο αφού μπροστά μας δεν έχουμε ύφεση, αλλά αύξηση κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να