Τραγωδία στην Ερέτρια: Συγκλονίζει ο γιος του χειριστή - «Ο πατέρας μας έφυγε έντιμος και μάγκας»

Ερέτρια: Συγκλονίζει το μήνυμα του γιου του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος που σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από 20.000 volt.
3'

«Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην κηδεία και είπαν το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο μας πατέρα, Γιώργου Τότσκα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο γιος του χειριστή.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια, όσοι έστειλαν μηνύματα, όσοι ήταν εκεί για τον μπαμπά με όποιον τρόπο μπορούσαν. Ευχαριστούμε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και συναδέλφους που του ευχήθηκαν «καλό ταξίδι»», έγραψε.

«Ο πατέρας μας έφυγε όπως ήρθε: έντιμος, αξιοπρεπής και «μάγκας» έως το τέλος. Δεν ξέρουμε αν θα γιατρέψουμε ποτέ αυτήν την πληγή και τα ανείπωτα «γιατί» του ξαφνικού χαμού του. Μέσα από την καρδιά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε. Όλους εσάς που αγκαλιάσατε την οικογένεια του σαν να ήταν δική σας και μας στηρίξατε σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Είναι βαρύ το πένθος για τον πρόωρο και άδικο θάνατό του. Λάβαμε την αγάπη και την στήριξη όλων! Η καρδιά μας είναι ριγωμένη και για τον άδικο χαμό των δυο άλλων συναδέλφων του. Η σκέψη μας είναι και στις δικές τους οικογένειες, που και αυτές περνούν το μεγάλο μαρτύριο της απώλειας», καταλήγει ο γιος του αδικοχαμένου χειριστή.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό: Ατύχημα ή αμέλεια;

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ στο σημείο, ωστόσο οι άτυχοι εργάτες συνέχισαν να εργάζονται αφότου ήρθε το ρεύμα.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης περιγράφοντας πώς συνέβη το μοιραίο.

«Για να γίνουν οι εργασίες έπρεπε να υπήρχε διακοπή ρεύματος, κάτι που δεν συνέβη», και συνέχισε λέγοντας πως πιθανώς οι τεχνικοί «πήγαν να κάνουν προεργασία για τη διακοπή ρεύματος του Σαββάτου. Την ώρα που είχαν το μηχάνημα στο γερανό για κάνουν την τάνυση, αυτό ακούμπησε στο καλώδιο της μέσης τάσης με αποτέλεσμα να τους διαπεράσει το ρεύμα και να χάσουν τη ζωή τους».

«Δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργάτες που ήταν πάνω στην κολώνα, και ο οδηγός, που ήταν και χειριστής του γερανοφόρου», ανέφερε στο Newsbomb.gr o κ. Μανιάτης.

Αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος ο κ. Μανιάτης κάνει λόγο ελλιπή εκπαίδευση, «όταν εργάζεσαι κοντά στην τάση, έχεις εκπαιδευτεί γι' αυτό, πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Θεωρώ ότι οι εργολαβικοί εργάτες δεν έχουν λάβει την ίδια εκπαίδευση για μας».

Για το τραγικό δυστύχημα μίλησε στο Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος έκανε λόγο για αμέλεια.

«Είναι βέβαιο ότι υπήρξε αμέλεια, για ποιους λόγους δούλευαν με υπόταση δεν γνωρίζουμε», τόνισε και συμπλήρωσε πως προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά το πόρισμα διερευνάται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα Λυκείων: Διχασμένοι οι επιστήμονες! Οι διαφωνίες και το παρασκήνιο - Πώς ελήφθη η απόφαση