Κορονοϊός: «Ασφυξία» στο σύστημα υγείας – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με την πλάτη στον τοίχο είναι η Ελλάδα καθώς η πανδημία δείχνει τα… δόντια της και για ακόμα ένα 24ωρο καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων. Τεράστια αύξηση και στις εισαγωγές, κυριαρχεί στην κοινότητα η Βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr.

Η επιδημιολογική εικόνα της Πέμπτης 8 Απριλίου
Newsbomb.gr
2'

Για μια ακόμα ημέρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, προκαλούν θλίψη. Δεν είναι μόνο τα 3.228 νέα κρούσματα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι σημειώθηκε εκ νέου αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, 776 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το σύστημα υγείας να «στενάζει» και να λειτουργεί πλέον πέρα από τα όριά του. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν δυστυχώς και 73 νέοι θάνατοι.

Το πλέον δυσάρεστο και δυσοίωνο δεδομένο που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη (08.04), αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 595 εισαγωγές, κατά 13,55% περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα, αριθμός που είναι από τους υψηλότερους αν όχι ο υψηλότερος από την αρχή της πανδημίας και αρκετά πάνω από τον μέσο όρο (522) της τελευταίας εβδομάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που έχει συμβάλλει στη νέα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αφορά και στον εντοπισμό κρουσμάτων με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν 788 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις, εκ των οποίων τα 711 αφορούν στη βρετανική. Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 4.365 κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διασπορά των κρουσμάτων, η Αττική συνεχίζει να κρατά τα θλιβερά πρωτεία, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.578 μολύνσεις. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία και για τη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 435 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Επιδημιολογικά δεδομένα Πέμπτη 8 Απριλίου
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021Newsbomb.gr

Οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας η οποία έχει προκαλέσει και συνεχίζει να ασκεί τρομερή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πασχίζει καθημερινά να ανταποκριθεί με βάσει το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών περιστατικών ασθενών με COVID.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Περικυκλωμένη με 1.578 μολύνσεις η Αττική – Έντονη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή