ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Θέμα ωραρίου για τις θείες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θέτει ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Εκκλησία ναός πάσχα
INTIME

Θέμα ωραρίου για τις θείες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας το Πάσχαθέτει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ

Το ζήτημα του ωραρίου καθώς πλησιάζει το Πάσχα και οι θείες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας έθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με μια σαφή συνεννόηση. Μετά την εμπειρία των Χριστουγέννων έχουμε προχωρήσει με πολύ σύνεση, έχουμε σεβαστεί τα μέτρα. Ο λαός έχει πειστεί ότι πρέπει να είναι με μάσκες μέσα στους ναούς» είπε αρχικά στο MEGA o κ. Ιγνάτιος.

Υπενθύμισε ότι η Εκκλησία θα ήθελε «να έχουμε περισσότερα άτομα ανά τετραγωνικό αλλά πρέπει να αναφερθούμε κυρίως στο ωράριο».

«Οι ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής επεκτείνονται μέχρι τις 11 και 12. Το 9 είναι πολύ δεσμευτικό γιατί δεν μπορούμε να έχουμε διπλές ακολουθίες» σημείωσε ο κ. Ιγνάτιο υπενθυμίζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει τις βραδινές ώρες λόγω του lockdown.

Όσον αφορά τις εικόνες που αντιμετωπίζουν οι ιερείς έξω από τους ναούς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σχολίασε πως «έξω από τους ναούς κάθε μέρα έχουμε ένα μικρό πανηγύρι, το απόγευμα με τους παππούδες και τα εγγόνια και το βράδυ με τους νέους».

Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός για την ώρα της Ανάστασης.

«Η Ανάσταση θα γίνει την ώρα που ξέρουμε. Η περιφορά του Επιταφιού δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που γινόταν. Αυτό που μπορεί να γίνει μια σύντομη περιφορά γύρω από το ναό».

«Θα αξιοποιηθούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Μπορούμε να περιφέρουμε μόνο το Σώμα του Επιταφιού. Αλλά πρέπει να ρυθμιστεί το ωράριο. Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα. Αν υπάρχει συνεργασία με την Επιτροπή θα γιορτάσουμε Πάσχα αληθινό χωρίς να βλάψουμε κανέναν» κατέληξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη ημέρα μετά την σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι περιμένει η Ελλάδα