Επιστροφή στη θάλασσα: Οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα τον καιρό της πανδημίας

Σε λειτουργία από σήμερα (8.5) οι οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Ποιες είχαν Γαλάζια Σημαία το 2020, πόσες ετοιμάζονται να υποδεχθούν κόσμο το 2021.
2'

Με τον υδράργυρο να δείχνει καλοκαιρινές θερμοκρασίες την τελευταία εβδομάδα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν τις ημέρες των αργιών στις παραλίες.

Η κοσμοσυρροή προκάλεσε ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς λόγω της εύθραυστης επιδημιολογικής εικόνας και ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας των οργανωμένων πλαζ.

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες.

Το Newsbomb.gr με αφορμή την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, σας υπενθυμίζει πως η Ελλάδα την περσινή χρονιά αναδείχθηκε δεύτερη «δύναμη» παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες, καθώς 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας για το 2020.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Στις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σύνολο βραβεύσεων, ήταν πέρσι η Κρήτη και η Χαλκιδική.

Οι Γαλάζιες Σημαίες απονέμονται από το 1987, αρχικά σε ακτές και μαρίνες, και από το 2017 και σε τουριστικά σκάφη που βραβεύονται για την αειφορική λειτουργία τους. Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Στη χώρα μας, το Πρόγραμμα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και υποστηρίζεται ενεργά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.