Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πόσο κινδύνεψε η Ελλάδα από τον κινέζικο πύραυλο; - Από ποιες περιοχές πέρασε

Κινεζικός πύραυλος: O Ξενοφών Μούσας, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον κινέζικο πύραυλο, ο οποίος για τρεις ώρες έκανε κύκλους πάνω από την Ελλάδα, ενώ ανέφερε αναλυτικά τις περιοχές που πέρασε.
2'

Για τρεις ολόκληρες ώρες έκανε κύκλους πάνω από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ξενοφών Μούσα, καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος, ο κινέζικος πύραυλος, του οποίου τα απομεινάρια, έπεσαν τελικά το πρωί της Κυριακής, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα, ενώ συντρίμμια του βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr o καθηγητής, την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα έκανε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 11, οπού πέρασε πάνω από την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα.

«Μετά από 2 ώρες, για δεύτερη φορά εμφανίστηκε πάνω από την Κρήτη, στις 12.30 το βράδυ όπου κατευθύνθηκε προς την Αφρική», πρόσθεσε ο κ. Ξενοφών Μούσας στο Newsbomb.gr.

Χθες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τον κινέζικο πύραυλο, καθώς η Ελλάδα βρισκόταν μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Τι θα γινόταν όμως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο καθηγητής ανέφερε στο Newsbomb.gr πως «αν συνέβαινε αυτό .η Ελλάδα θα κινδύνευε, θα ήταν σαν να έπεφταν παντού μικρές βόμβες. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε ημέρα. Μοιάζει με έναν μετεωρίτη που πέφτει στη γη, σπάνια βλέπουμε ένα τέτοιο θέαμα».

Η στιγμή της πτώσης του «Long March 5B» στον Ινδικό Ωκεανό

Ο βάρους 23 τόνων «Long March 5B», λόγω της ταχύτητάς του έκανε τους ειδικούς να μην μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια πού και πότε θα πέσει και φυσικά υπήρξαν φόβοι πως αυτό μπορεί να συμβεί σε κατοικημένη περιοχή.

Τελικά, τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας έπεσαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα τα τμήματα του πυραύλου Μεγάλη Πορεία 5Β εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Και έτσι η ανθρωπότητα ξεπέρασε και αυτό τον κίνδυνο...

Φωτογραφία από τηλεσκόπιο καθώς ο πύραυλος διασχίζει τα άστρα

Δείτε ακόμα ένα βίντεο από τη στιγμή της πτώσης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή