Στον ανακριτή αρχηγός συμμορίας για το φόνο 68χρονου

Στον ανακριτή Χαλκίδας παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 31χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας ληστών που είχαν απλώσει τα «δίχτυα» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
3'

Στόχος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν κυρίως ηλικιωμένα άτομα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Κέρκυρα, ενώ την ίδια ώρα στο «βιογραφικό» της υπάρχει και μία ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε σπίτι που διέμενε στην Πεντέλη αποδείχθηκε πως είναι ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε 68χρονο, στις 22 Ιανουαρίου, στην Παραλία Αυλίδας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα ξεκίνησαν στο εξοχικό ενός φίλου του 68χρονου στην Παραλία Αυλίδας, όπου έμενε ο ίδιος με τη σύζυγό του. Ένας παράξενος θόρυβος που άκουσε, τον κινητοποίησε άμεσα τρέχοντας να δει τι συμβαίνει. Τότε, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις ληστές. Ο έντρομος ηλικιωμένος πυροβόλησε με την καραμπίνα του στον αέρα για να τρομάξει τους κακοποιούς. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως ήταν το λάθος που πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, καθώς ο 31χρονος Αλβανός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με ένα καλάσνικοφ.

Δεκάδες ένοπλες ληστείες στο βιογραφικό τους

Από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Χαλκίδας προέκυψε ότι η άγρια συμμορία, με αρχηγό το συλληφθέντα, έχει διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες 22 ένοπλες ληστείες σε σπίτια και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές.

Στο σπίτι στην Πεντέλη, ο 31χρονος Αλβανός διέμενε με έναν 60χρονο Έλληνα, ο οποίος αναζητείται, γιατί κατά την έφοδο βρέθηκαν περίπου 71 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε ισοβαρείς συσκευασίες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα που είχε συγκροτήσει ο Αλβανός διέθετε ιεραρχική δομή και οργάνωση, ενώ συμμετείχε άγνωστος αριθμός μελών, που λειτουργούσαν με διαφορετική σύνθεση και προκαθορισμένους ρόλους, κατά περίπτωση.

Στόχος τους ηλικιωμένοι που ζούσαν σε απομονωμένες περιοχές

Οι δράστες, πριν «χτυπήσουν» είχαν καλά οργανωμένο σχέδιο. Επέλεγαν εύκολα θύματα, όπως ηλικιωμένους, που ζούσαν σε σπίτια μακριά από κεντρικά σημεία.

Ωστόσο, σοκ έχει προκαλέσει η σκληρή βία που χρησιμοποιούσαν για να ακινητοποιήσουν τα θύματά τους. Μαχαίρια, σκεπάρνια, πυροβόλα ήταν τα όπλα, με τα οποία τρομοκρατούσαν αλλά και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν προκειμένου να ληστέψουν.

«Χρυσές δουλειές» χιλιάδων ευρώ

Η λεία που αποκόμισαν από τις ανωτέρω ληστείες και κλοπές ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν πολλά κινητά τηλέφωνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος κοσμημάτων, μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές κ.λπ.), ρολόγια, είδη ρουχισμού, καθώς και άλλα αντικείμενα. Επίσης, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα από τα θύματά τους.

Κατά την έρευνα στο σπίτι της Πεντέλης, εκτός από τα ναρκωτικά, βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 8 φυσίγγια, 3.150 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και μία σιδερογροθιά, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος από κουκούλες τύπου Full Face, γάντια και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας κάνναβης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται η συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Σε βάρος του 31χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Χαλκίδας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.