Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και πού θα το χρησιμοποιούμε

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αναλυτικά οι διαδικασίες
1'

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες ότι η έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς τις διοικήσεις των ΥΠΕ.

Έκδοση την επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet.

Πού χρησιμοποιείται

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο εκτός νομού σε νησιά όσο και για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν όμως έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:

-είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,
-είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,
-είτε rapid test 24 ωρών,
-είτε self-test 24 ωρών,
-είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συμβόλαιο θανάτου στη Μεταμόρφωση: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.