Γώγος στο Newsbomb.gr: Πότε θα πετύχουμε 50% ανοσία - Τι είπε για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο  Newsbomb.gr, τόνισε, πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα «πέφτει» σταδιακά - Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες;

Κορονοϊός
AP PHOTOS
2'

Ο Χαράλαμπος Γώγος, προέβη στην εκτίμηση ότι «όσο αυξάνονται οι εξετάσεις των πολιτών αναφορικά με τον κορονοϊό, τα κρούσματα θα είναι ίδια, ωστόσο θα δούμε να πέφτει σιγά σιγά ο αριθμός των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα».

Σημαντικό είναι το γεγονός πως αισιόδοξη είναι η εικόνα από τα νοσοκομεία, ωστόσο στις ΜΕΘ η πληρότητα υπερβαίνει το 80%, σχολίασε ο κ. Γώγος, υπογραμμίζοντας πως «Χρειάζεται υπομονή για να μην επιβαρυνθεί το σύστημα Υγείας και ιδιαίτερη προσοχή στην άρση των μέτρων, μέχρι να φτάσει στο 50% η ανοσία».

Ερωτηθείς για το πότε προβλέπεται να αγγίξουμε αυτό το ποσοστό, ο ίδιος εκτίμησε ότι «Μέσα στον Ιούλιο θα πετύχουμε το 50%, αν συνεχίσουμε στον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή σχετικά με τους εμβολιασμούς, ωστόσο την ασφάλεια που χρειάζεται για να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα μας τη δώσει το ποσοστό ανοσίας 80%».

Κληθείς να απαντήσει στο πότε προβλέπεται ότι θα απαλλαγούμε από την μάσκα, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι για να απαλλαγούμε από την μάσκα, το υψηλό ποσοστό ανοσίας που προαναφέρθηκε. «Στους κλειστούς χώρους θα αργήσουμε, ενώ στους ανοιχτούς χώρους σε λίγο καιρό θα μπορούμε να αποχωριστούμε την μάσκα. Το καλοκαίρι ωστόσο θα φοράμε την μάσκα μέσα και έξω για την ασφάλειά μας», είπε ο ίδιος.

Σχετικά με το ερώτημα εάν η καλοκαιρινή σεζόν θα δημιουργήσει μία αύξηση των κρουσμάτων προς το τέλος της τουριστικής περιόδου, ο καθηγητής Παθολογίας επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρχει καλή επιτήρηση αυτό το διάστημα. Ό,τι μέτρα και να ληφθούν, είναι αδιαμφισβήτητο πως μια επιβάρυνση θα υπάρξει. Με τον εμβολιασμό ωστόσο δεν θα νοσούμε, πιέζοντας το σύστημα Υγείας».

Αναφερόμενος στα σενάρια για τοπικά lockdown, εξήγησε πως αυτό το μέτρο, δεν είναι καθόλου παράλογο, σε περίπτωση που ληφθεί. «Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και βελτιώνεται η κατάσταση. Είναι σίγουρα ένα προτιμότερο μέτρο από εφαρμογή γενικευμένων οριζόντιων μέτρων».

Τέλος, σχολιάζοντας την διστακτικότητα που υπάρχει στον πληθυσμό, να σπεύσει για το εμβόλιο, λόγω των τριών περιστατικών θρομβώσεων που καταγράφηκαν στην Κρήτη την ίδια χρονική περίοδο, τόνισε πως «είναι κατανοητό να υπάρχει μια διστακτικότητα αλλά καλό θα είναι να μην υπάρχει. Οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, ωστόσο τώρα που θα ανοίξουν και οι άλλες πλατφόρμες, οι πολίτες καλό θα είναι να εμβολιαστούν», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κορινθία: Ανεξελέγκτο το μέτωπο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή