Φωτιά ΤΩΡΑ: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Κορινθία - Αγώνας με συνεχείς ρίψεις νερού

Φωτιά Κορινθία: Συνεχίζονται από τα ξημερώματα οι συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει για τρίτο 24ωρο σε Κορινθία και Δυτική Αττική
Intime News
2'

Αγώνα να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία δίνουν από το πρωί της Παρασκευής (21/5) οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά που έκαιγε όλο το βράδυ, πλέον βρίσκεται σε διάσπαρτα μέτωπα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει.

Στα σημεία επιχειρούν πολλά εναέρια μέσα, με συνεχής ρίψεις νερού από τα ξημερώματα, καθώς η φωτιά βρίσκεται δύσβατα σημεία. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης έχουν κινητοποιηθεί 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του ΠΣ ως συντονιστικό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Κορινθία παραμένει κρίσιμη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες καθώς αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ οι περιοχές που προβληματίζουν είναι αυτές γύρω από το Αλεποχώρι, στον ορεινό όγκο των Γερανίων, στο Χάνι αλλά και οι αναζωπυρώσεις στον Σχίνο από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

«Δεν απειλείται κάποια περιοχή» είπε ο κ. Βαθρακογιάννης ο οποίος κατέληξε ότι «είναι μια πολύ βελτιωμένη εικόνα που ευελπιστούμε ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τα εναέρια μέσα και με τη μείωση των ανέμων από τις 4:30 το πρωί θα πάμε καλύτερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρομβώσεις μετά το εμβόλιο AstraZeneca στην Κρήτη: Τι δείχνει το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή