Μυτιλήνη: Κατέληξε η 63χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.
2'

Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χθες της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου περιστατικού της Μυτιλήνης.

Λινού: «Βόμβα» για τις θρομβώσεις μετά τα εμβόλια κορονοϊού - «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα»

Ανήσυχη για τον αριθμό των περιστατικών θρομβώσεων μετά από εμβόλιο κορονοϊού εμφανίστηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού υποστηρίζοντας ότι «θα δούμε και άλλα».

«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες» είπε αρχικά στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με την ίδια ο εμβολιασμός σε νεώτερες ηλικίες με αυτά τα εμβόλια «δεν θα έπρεπε να γίνεται και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον».

«Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο» συμπλήρωσε η κυρία Λίνου.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας η κυρία Λινού είπε ότι «τα πράγματα εξελίσσονται καλά εκτός από χθες που καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στο δείκτη θετικότητας. Όλες τις προηγούμενες μέρες έβαινε μειούμενος».

Όπως εξήγησε τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς ελέγχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε κάποιος λόγος να κάνουν PCR.

Η κυρία Λινού εξέφρασε την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν να έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά μετάλλαξης του ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό.

«Εάν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο '22 με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αργήσαμε στην αρχή αλλά όπως είπε τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Τι πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα