«Ελευθερία»: Πόσο κοντά είμαστε στο τείχος ανοσίας - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εμβολιασμοί

Το ορόσημο των δύο εκατομμυρίων εμβολιασμών με δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ξεπέρασε το Σάββατο (29/5) η Ελλάδα - To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.
IN TIME
2'

Ένα βήμα πιο κοντά στο τείχος ανοσίας για τον κορονοϊό είναι κάθε μέρα που περνάει η χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ελλάδα τουλάχιστον 2.010.989 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αναλυτικότερα, μόνο χθες Σάββατο (29/5) πραγματοποιήθηκαν 95.937 εμβολιασμοί. Συνολικά έχουν γίνει 5.498.042 εμβολιασμοί ενώ 3.589.548 είναι οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση αυτή θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της απαραίτητης ανοσίας στον οργανισμό αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 στη χώρα μας με βάση το οποίο οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Επόμενο βήμα το πράσινο διαβατήριο

Το επόμενο βήμα για τους εμβολιασθέντες είναι η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid, που παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αποδεικνύει πως ένας πολίτης είτε έχει εμβολιαστεί με οποιοδήποτε εμβόλιο από όσα έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ε.Ε., είτε έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Η χώρα μας θα είναι τεχνικά έτοιμη για το πιστοποιητικό ήδη από την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 3 του μήνα. Μάλιστα, το πιστοποιητικό θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να το ψηφίσει στις 23 Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε εγρήγορση η Αθήνα για την παρουσία Τσαβούσογλου στη Θράκη - Γιατί δεν πήγε στα πομακοχώρια