«Καμπανάκι» Παγώνη στο Newsbomb.gr: Αν δεν εμβολιαστούμε στο 75% δεν… πέφτουν οι μάσκες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στην ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 60 – 70 αναφέρθηκε – μιλώντας στο Newsbomb.gr - η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Καμπανάκι» Παγώνη στο Newsbomb.gr: Αν δεν εμβολιαστούμε στο 75% δεν… πέφτουν οι μάσκες
2'

Όσον αφορά το τείχος ανοσίας, η κυρία Παγώνη είπε πως τέλος Ιουνίου - αν όλα πάνε καλά - θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τη μάσκα.

Όσον αφορά την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων του κορονοϊού στη χώρα η κυρία Παγώνη είπε ότι ναι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά αλλά και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

Η κατάσταση στη χώρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες (4/6) ο ΕΟΔΥ, η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 445 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.491 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή +4.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 174
ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή