Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το μπουκάλι με το καυστικό υγρό

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν ενδελεχώς τα υπολείμματα των μπουκαλιών της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ιερομόναχος κατά των 7 Μητροπολιτών.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το μπουκάλι με το καυστικό υγρό
3'

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται τα υπολείμματα των μπουκαλιών με το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεση κατά των επτά Μητροπολιτών, των δικηγόρων και του αστυνομικού ο 37χρονος ιερομόναχος.

Το CNN Greece δημοσιεύει φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα μπουκάλια και όπως φαίνεται οι ετικέτες επιβεβαιώνουν ότι ο δράστης τα προμηθεύτηκε από το Διαδίκτυο, ωστόσο προορίζονται μόνο για εργαστηριακή χρήση.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία, όπως αναφέρει η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι πως στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

Ο 37χρονος είχε μαζί του δύο τέτοια μπουκάλια, αλλά πρόλαβε να χρησιμοποιήσει μόνο το ένα πριν τον συλλάβει ο αστυνομικός που επίσης έπεσε θύμα της επίθεσης.

Ο ιερομόναχος πραγματοποίησε την επίθεση αμέσως μόλις άκουσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου για την καθαίρεσή του.

Δικηγόρος του ιερομόναχου στο Newsbomb.gr - «Xρήζει ψυχιατρικής φροντίδας»

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την επίθεση με καυστικό υγρό με στόχο τους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φαίνεται ότι ήταν ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος. Ο δικηγόρος του ιερομόναχου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Όπως υπογράμμισε ο εντολέας του «χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος «πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας». «Είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών» πρόσθεσε.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο εντολέας του λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία την ώρα της επίθεσης δεν τα είχε μαζί του και για αυτό ζήτησε «να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αίτημα για από κοινού επιμέλεια της Λυδίας κατέθεσαν οι γονείς του πιλότου - Τι αναφέρουν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή