Βαθιά κρίση στη ΓΣΕΕ

Τον κίνδυνο να επιστρέψει σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν ήταν τριχοτομημένη και διαλυμένη, αντιμετωπίζει η ΓΣΕΕ
2'

Τον κίνδυνο να επιστρέψουν σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η ΓΣΕΕ ήταν τριχοτομημένη και ουσιαστικά διαλυμένη, αντιμετωπίζουν τα τελευταία 24ωρα στο νεοκλασικό του Πεδίου του Άρεως.

Μια σειρά από ατυχείς κινήσεις της πλειοψηφούσας κυβερνητικής ΠΑΣΚΕ και του προερχόμενου από αυτή προέδρου της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου, την οδηγούν σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της νεότερης ιστορίας της. Η αποχώρηση των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΝ από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, που ανακοινώθηκε το Σάββατο το πρωί, κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδευτεί και από την αποχώρησή τους από όλα τα όργανα της Συνομοσπονδίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ήπια στάση της στα τελευταία, σκληρά κι αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι η ΓΣΕΕ είχε να προκηρύξει, έστω για την τιμή των όπλων, μια 24ωρη απεργία, εδώ και μήνες. Επιφύλαξε στον εαυτό της έναν ρόλο παρατηρητή των πραγμάτων, με τον κ. Παναγόπουλο να κρατά ισορροπίες σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Φυσικό, λοιπόν, ήταν κάποια στιγμή να εξελιχθούν τα γεγονότα του Σαββάτου, τα οποία προαναγγέλλονταν από μέρες πριν.

Για παράδειγμα, συνδικαλιστές του ΣΥΝ έλεγαν ότι θα αποχωρήσουν από τις αρχές σχεδόν της εβδομάδας, ενώ η ΔΑΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε και πήρε το πράσινο φως από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο το πρωί. Αμέσως μετά έγιναν και οι σχετικές ανακοινώσεις, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συνιστούν την απαρχή νέων, μεγάλων, περιπετειών για την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: www.newscode.gr