Μαμαλάκης: Τα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση θα ρίξουν την πελατεία

Ο γνωστός σεφ περιγράφει την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της εστίασης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
2'

Αντιδράσεις καταγράφονται από τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και της διασκέδασης, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το διπλό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον κλάδο.

Επί της ουσίας, οι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν είτε μία Covid-free επιχείρηση, είτε αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας, από τις 15 Ιουλίου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το νέο μοντέλο, το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση, δημιουργώντας ουσιαστικά επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Για το θέμα μίλησε στο Mega ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης.

«Είμαστε σε πολύ δεινή θέση όσοι διατηρούμε εστιατόρια καφέ και μπαρ γιατί μπαίνουμε σε μια κατάσταση που η ευθύνη του εμβολιασμού μετατίθεται από το κράτος στους επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες πρέπει να πάρουν απόφαση αν θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι οι πελάτες ή μεικτού σχήματος, κάτι που τους προβληματίζει πολύ. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί πλήρως είναι στο 36%. Άρα μειώνεται πολύ η πελατεία. Το μέτρο αφορά στους κλειστούς χώρους. Κατά τη γνώμη μου το μέτρο ανακοινώθηκε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Η κυβέρνηση φοβάται πολύ την μετάλλαξη. Το συμβούλιο που καθορίζει αυτές τις διατάξεις, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συμπληρωθεί από ανθρώπους της εστίασης. Θα διώξει ο εστιάτορας τον πελάτη που ξέρει 10 χρόνια; Θα γίνουν διαπληκτισμοί, και η πιθανή πελατεία του μαγαζιού θα μειωθεί σημαντικά», σημείωσε ο κ. Μαμαλάκης.

«Ο έλεγχος σε μαγαζιά που έχουν εύρος πελατείας θα απαιτήσει την πρόσληψη νέου προσωπικού. Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ αυτού που λέμε εστιατόριο και καφέ μπαρ. Στα καφέ μπαρ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Και οι εισπράξεις είναι μικρότερες και αν δε γεμίσει αυτό το μαγαζί πάει για καταστροφή. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Επίσης, αν θέλω να πάω σε ένα εστιατόριο, θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο την παρέα μου να ρωτήσω αν είναι στους εμβολιασμένους ή στους μεικτούς. Και θα πρέπει να φροντίσω να έχουν όλοι πιστοποιητικά», πρόσθεσε ο γνωστός σεφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απάτη-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Συνελήφθησαν γιατροί και ιδιοκτήτρια γηροκομείου