Καλοκαίρι 2021: Οι εμπειρίες που ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι το φετινό καλοκαίρι, θα λέγαμε πως αποτελεί μία ευκαιρία να αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε το διάστημα που μείναμε σπίτι.

Καλοκαίρι 2021: Οι εμπειρίες που ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά
5'

Ομολογουμένως, ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για όλους, μέσα από την οποία πήραμε, ωστόσο, μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα.

Περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας εντός, αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας, ανακαλύπτοντας τα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία για εμάς και συνειδητοποιώντας ποιοι είναι οι άνθρωποι που αξίζουν πραγματικά μια θέση στη ζωή μας. Καταλάβαμε, λοιπόν, πως τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τις δικές μας στιγμές, τις καλές και τις… λιγότερο καλές εμπειρίες που μοιραζόμαστε με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί σε αυτές οφείλουμε τις δυνατές σχέσεις που έχουμε αποκτήσει.

Ακριβώς για αυτό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουμε τις εμπειρίες που μας έλειψαν τον τελευταίο χρόνο, δημιουργώντας αφορμές που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, θα παραμείνουμε ασφαλείς, απολαμβάνοντας στο έπακρο τις μοναδικές στιγμές που ανυπομονούσαμε να ζήσουμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η λαχτάρα να βιώσουμε ξανά τις αγαπημένες μας «ιεροτελεστίες»

Σίγουρα, ο καθένας μας έχει ένα δικό του «απωθημένο» που ανυπομονεί να εκπληρώσει τους επόμενους μήνες. Κάποιος ορκισμένος σινεφίλ θα αναφερθεί στην «ιεροτελεστία» του θερινού, την «ιερή» σιωπή πριν την έναρξη της προβολής μιας ταινίας, τη μαγεία της μεγάλης οθόνης. Κάποιος μουσικόφιλος λαχταρά να ακούσει σε ζωντανή μετάδοση την αγαπημένη του μπάντα, να λικνιστεί ξέφρενα στον ρυθμό της, ενώ κάποιος άλλος θα μιλήσει για την αναντικατάστατη εμπειρία του θεάτρου και την εσωτερική δύναμη μίας καλής ερμηνείας, η οποία μπορεί να τον εμπνεύσει και να τον συγκινήσει.

Ναι, ο καθένας μας έχει έναν δικό του λόγο να ανυπομονεί για τις εμπειρίες που θα ζήσει αυτό το καλοκαίρι όμως, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, θα καταλάβουμε πως η βάση, η ουσία όλων αυτών των εμπειριών, παραμένει η ίδια. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το διάστημα που μείναμε σπίτι συνεχίσαμε να βλέπουμε αχόρταγα ταινίες από την άνεση του καναπέ μας, να ακούμε μουσική και να παρακολουθούμε συναυλίες και παραστάσεις, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή. Δεν στερηθήκαμε την τέχνη, ούτε την ολοκλήρωση και το αίσθημα πληρότητας που αυτή μας προκαλεί.

Αυτό που μας έλειψε περισσότερο όμως, ήταν η αίσθηση πως μοιραζόμαστε με κάποιον αυτή την εμπειρία και πως έχουμε εξασφαλίσει μία ανάμνηση μαζί του. Πως «γευόμαστε» την ίδια στιγμή με άλλους ανθρώπους τη συγκίνηση που μας προκαλεί μία γνώριμη μελωδία, το μούδιασμα που «κυριεύει» το μυαλό μας έπειτα από μία επική κινηματογραφική σκηνή, την ένταση έπειτα από έναν κορυφαίο μονόλογο που μας προκαλεί ανατριχίλα.

Οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε και δίνουν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή μας

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για το θέατρο, τις συναυλίες και τον κινηματογράφο, αλλά και για όλες τις εμπειρίες και τις καταστάσεις που αποκτούν ένα βαθύτερο νόημα, όταν μπορούμε να τις μοιραστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο. Για παράδειγμα, αρκετοί από εμάς μπήκαμε στη διαδικασία να επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε το προηγούμενο διάστημα και να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας στη μαγειρική. Τα γεύματά μας ήταν εμπλουτισμένα με «ψαγμένα» υλικά, όμως κάθε φορά που καθόμασταν στο τραπέζι, έτοιμοι να γευτούμε τη γαστρονομική επιτυχία μας, κάτι έλειπε.

Δεν υπήρχε κανείς στη διπλανή καρέκλα, για να τσουγκρίσουμε μαζί του στην υγεία της στιγμής, να κάνουμε μία πρόποση για τα καλύτερα που θα έρθουν. Έλειπε το ξεχωριστό πρόσωπο με το οποίο θα θέλαμε να μοιραστούμε ένα μπουκάλι από την αγαπημένη μας ΑΛΦΑ Weiss ή την AΛΦΑ Lager από 100% ελληνικό κριθάρι, τη δροσερή και ξεδιψαστική μπύρα με το λαμπερό χρυσαφί χρώμα και το απαλό άρωμα βύνης, η οποία «απογειώνει» γευστικά κάθε μας στιγμή.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα, φροντίσαμε να γιορτάσουμε την επιστροφή μας στην κανονικότητα, με ένα «πλούσιο» τραπέζι για λίγους και καλούς στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή την αυλή του σπιτιού μας. Και η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι, σκοπεύουμε να περάσουμε και το υπόλοιπο του καλοκαιριού μας, έχοντας διαρκώς στο πλευρό μας τους δικούς μας ανθρώπους!



Κλείνοντας, αν μας έλειψε κάτι όλο αυτό το διάστημα που μείναμε σπίτι, δεν ήταν οι εμπειρίες, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βρήκαμε τρόπους να αναπληρώσουμε το κενό των αγαπημένων μας «ιεροτελεστιών» και να περάσουμε καλά εντός. Αυτό που μας έλειψε όσο τίποτα όμως, ήταν το να μοιραστούμε στιγμές, εμπειρίες που σε βάθος χρόνου θα αποτελούσαν τη βάση για τις μελλοντικές μας αναμνήσεις. Ακριβώς για αυτό, δεν θα αφήσουμε το φετινό καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο, αλλά θα το ζήσουμε στο έπακρο, απολαμβάνοντας την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων και τσουγκρίζοντας ξανά και ξανά τα μπουκάλια από τη μπύρα μας, πίνοντας στην υγεία των δικών μας στιγμών!

#StisStigmesMas #AlfaBeer

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή