Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Τα μέτρα που εξετάζονται

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων το απόγευμα της Τρίτης - Όλα ανοιχτά μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 19:00
2'

«Ψυχρολουσία» μετά τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας να συνεδριάζει, θέτοντας επί τάπητος και επανεξετάζοντας όλα τα μέτρα που θα χαλάρωναν τις προσεχείς ημέρες.

Η ανακοίνωση των 1.797 νέων κρουσμάτων ταρακούνησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα καραδοκεί.

Σήμερα, στις 19:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να χτυπήσει «καμπανάκι» για τη χαλάρωση που παρατηρείται.

Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την επιστροφή της γενικευμένης χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ενδέχεται δε, να μην ανοίξουν όλοι μαζί οι χώροι από την επόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου, έτσι όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά το άνοιγμα να γίνει σταδιακά και μόνο αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, εξετάζεται να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τέλος, στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχει πέσει και η εφαρμογή μέτρων για μετακίνηση στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας με το ίδιο μοντέλο που ισχύει για τα ταξίδια στα νησιά. Κάτι που σημαίνει ότι εάν αυτό εφαρμοστεί πλέον οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από τους πολίτες θα γίνονται μόνο εφόσον έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή με την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.

Τον εν λόγω μέτρο εκτός από μια ακόμα δικλίδα ασφαλείας αναμένεται να αποτελέσει και «μοχλό» πίεσης προς τους πολίτες προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό τους.