«Βόμβα» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέα αύξηση κρουσμάτων – Τι δείχνουν οι «σκληροί» δείκτες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας των κρουσμάτων του κορονοϊού μετέφερε - μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης - Τι προβλέπει το μοντέλο της Κρήτης για τα ημερήσια κρούσματα τις επόμενες ημέρες - Η σημασία των «σκληρών» δεικτών.    
2'

«Προεξοφλημένο» χαρακτήρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης το «να δούμε την ερχόμενη εβδομάδα 2.500 κρούσματα κορονοϊού» στη χώρα μας ενώ για τον Αύγουστο σημείωσε ότι η κατάσταση ακόμα είναι ρευστή.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, σχετικά με το 4ο κύμα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι θα μιλάμε για κύμα όταν επηρεαστούν οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας. Δηλαδή οι νοσηλείες, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

Σημείωσε ακόμα ότι οι νέοι που νοσούν θα φέρουν τον ιό στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να νοσήσουν οι γονείς και οι παππούδες τους και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα έχουν κάνουν το πρόβλημα μεγαλύτερο.

Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός αυτό αφού όπως μας έκανε γνωστό το 50% των 50αρηδων παραμένει ανεμβολίαστο.

Η κατάσταση στη χώρα

Σε υψηλές πτήσεις κινούνται τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 2.107. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 10, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 153.

Η Αττική για ακόμα μια ημέρα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και 1.115 νέα κρούσματα συνολικά. Το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στην κορυφή της διασποράς με 271 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν Νότιος Τομέας Αθηνών με 220 και Βόρειος Τομέας Αθηνών με 164.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 157
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 164
  • Δυτική Αττική 24
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 139
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 271
  • Νήσοι 9
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 220
  • Πειραιάς 131

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει άνοδο το τελευταίο 24ωρο με 74 νέα κρούσματα. Ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει στις τάξεις των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Κρήτη με το Ηράκλειο να εκτοξεύεται σήμερα στα 119 κρούσματα, ενώ το Ρέθυμνο ακολουθεί με 89. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, όπου καταγράφηκαν 79 νέες μολύνσεις.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.107 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 22 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.107 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 10 θάνατοι σε 24 ώρες, 153 οι διασωληνωμένοι