«Υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις την κατάσταση με τεχνικά μέσα, όπως για παράδειγμα με καθαριστές αέρα, που σκοτώνουν τον κορονοϊό και χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία. Το κόστος είναι από 1.000 έως 5.000 ευρώ» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενόψει των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, Παρασκευή, για τις επιχειρήσεις της εστίασης.
Υπενθυμίσε, δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι «είχαμε ζητήσει από τον Φεβρουάριο, από το υπουργείο Ανάπτυξης, να υπάρξει ένα πρόγραμμα επιδότησης. Περιμένω την απάντηση από την επιτροπή».
«Τουλάχιστον τώρα ο διαχωρισμός έρχεται από την ίδια την Πολιτεία, και όχι από τον εστιάτορα, που θα έπρεπε να επιλέξει εάν το κατάστημά του θα ήταν covid-free ή μικτό κατάστημα», σημείωσε ο Γιώργος Καββαθάς
Ωστόσο, υποστήριξε ότι δημιουργείται πρόβλημα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας, λέγοντας ότι μια επιχείρηση θα πρέπει να έχει «έναν ή δυο εργαζόμενους, ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας, που θα κάνουν την υποδοχή, τον έλεγχο, το check in στο εστιατόριο, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος 1.000 – 2.000 ευρώ μηνιαίως, ίσως και παραπάνω».
Πρόσθεσε, δε, ότι μόνο ένα κομμάτι της εστίασης έχει μέχρι σήμερα άνθρωπο στην υποδοχή.
«Δεν έχουν για παράδειγμα οι ταβέρνες, τα ουζερί, τα μεζεδοπωλεία και οι πιτσαρίες. Τώρα, θα πρέπει να βάλουν έναν υπάλληλο αποκλειστικά στην είσοδο. Σκεφτείτε να μπει ένας άνθρωπος και να κάτσει σε τραπέζι χωρίς να τον έχουμε ελέγξει», είπε χαρακτηριστικά.
«Σε κάθε περίπτωση, κάθε περιοριστικό μέτρο μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πελάτες μας. Φανταστείτε να έρθει μια παρέα ένας να μην είναι εμβολιασμένος θα πρέπει να φύγει όλη η παρέα σε περίπτωση που το κατάστημα δεν έχει εξωτερικό χώρο, όπως συμβαίνει με το 22% των επιχειρήσεων του κλάδου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Συναγερμός από τον δείκτη μεταδοτικότητας - Οι 7 προορισμοί που χτυπούν «καμπανάκι»