Παγώνη στο Newsbomb.gr: Έτσι θα επιτύχουμε το 80% της ανοσίας έως το τέλος Αυγούστου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Καθοριστικό το ποσοστό του 80% για την ανοσία μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού - Τι προτείνει η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μέσω του Newsbomb.gr για την αύξηση των εμβολιασμών - Ο ρόλος των κινητών μονάδων 
2'

Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου - όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη - πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε στην μάχη του εμβολιασμού θα πρέπει να μπουν πιο ενεργά οι κινητές μονάδες που θα πρέπει να πάνε κοντά στους πολίτες, τους νέους και τους πιο ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πολιτεία πλέον δεν θα πρέπει να να περιμένει να πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν αλλά θα πρέπει να πάει σε αυτούς. Έξω από εκκλησίες για τους μεγαλύτερους και εκεί που συχνάζουν οι νέοι. Μόνο έτσι θα αυξηθεί το ποσοστό», σημείωση στο Newsbomb.gr, η κα. Παγώνη.

Η κατάσταση στη χώρα

Σε υψηλές πτήσεις κινήθηκαν τα χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 1.558. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας ήταν 10, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 123.

Στην Αττική τα συνολικά κρούσματα για την Κυριακή (18/7) είναι 610 ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 112 και στην Κρήτη 206.

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

Στην Αττική σήμερα, 18/07/2021 εντοπίστηκαν _ νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 79
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 108
  • Δυτική Αττική 15
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 64
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 172
  • Νήσοι 11
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 89
  • Πειραιάς 72

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει άνοδο το τελευταίο 24ωρο με 112 νέα κρούσματα. Ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει στις τάξεις των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Κρήτη με το Ηράκλειο να εκτοξεύεται σήμερα στα 91 κρούσματα, ενώ το Ρέθυμνο ακολουθεί με 50.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 1.558 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένα κρούσματα καταγράφει η Λάρισα με 40 νέα κρούσματα, 33 βρέθηκαν στην Αχαΐα ενώ 27 υπάρχουν στην Μαγνησία και η Μύκονος καταγράφει 39 νέες μολύνσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά