«Καμπανάκι» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Θα φτάσουμε τα 6.000 κρούσματα – Κρίσιμος μήνας ο Αύγουστος

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κρούει μέσω του Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος - Πότε θα δούμε 6.000 κρούσματα
1'

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα οι δείκτες της πανδημίας στη χώρα μας να καταγράφουν μια σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας να διαφανεί όμως ο κ. Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, προειδοποιεί μέσω του Newsbomb.gr ότι αυτό δεν πρέπει να το εκλάβουμε ως χαλάρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αύγουστος θα είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε 5.000 - 6.000 κρούσματα την ημέρα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι αν δεν ελέγξουμε την… φωτιά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα τον χειμώνα.

«Τώρα βλέπουμε αυτούς τους αριθμούς κρουσμάτων σε μια περίοδο που δεν ευνοείται η διάδοση του κορονοϊού. Φανταστείτε τι έχει να γίνει για παράδειγμα τον Οκτώβριο. Όμως αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι αν ο ιός φτάσει στου περίπου 1,5 εκατ. ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που μέχρι σήμερα είχαν ποσοστό θνησιμότητας πάνω από 60% (από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ)».

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε επίσης και για την κατάσταση στα νησιά. Χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά», με αφορμή τη Μύκονο και σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του στα νησιά έπρεπε να πάνε μόνο εμβολιασμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού