Φωτιά στην Αττική: Μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι φλόγες - Καίγεται εργοστάσιο στις Αφίδνες

Φωτιά στην Αττική: Μάχη με το πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά βρίσκεται μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Στις φλόγες εργοστάσιο στις Αφίδνες
Φωτιά στην Αττική: Μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι φλόγες - Καίγεται εργοστάσιο στις Αφίδνες
4'

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ξέσπασε νέα αναζωπύρωση η οποία βρίσκεται μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτο. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τα βενζινάδικα που υπάρχουν στην περιοχή.

Η φωτιά έχει φουντώσει και κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους ενώ η περιοχή έχει πνιγεί στους πυκνούς καπνούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις.

Οι φλόγες βρίσκονται εκατό μέτρα από τα σπίτια, υπάρχει πυκνή βλάστηση στην περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις διώχνουν τον κόσμο από το σημείο, υπάρχει μια τεράστια αναζωπύρωση.

Καίγεται εργοστάσιο στις Αφίδνες

Βιοτεχνία με εύφλεκτα υλικά παραδόθηκε στις φλόγες μέσα στις Αφίδνες. Η επιχείρηση βρίσκεται στον παράδρομο των διοδίων, το κτήριο έχει αρχίσει και καταρρέει από τις φλόγες. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγούν.

Η αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν από περίπου μια ώρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Το sms ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

Aυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτι , Μαλακάσα – Αναζωπύρωση στο Κρυονέρι

Πολύ άσχημη είναι ξανά η κατάσταση με το μέτωπο της φωτιάς στην Αττική που καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς λίγο μετά τις 11:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Μαλακάσα.

Παράλληλά υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο Κρυονέρι όπου ακούγονται και εκρήξεις.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη για την περιοχή της Μαλακάσας και τον οικισμό Σφενδάλη για τους οποίους ζητείται εκκένωση προς Ωρωπό, μέσω Λεωφόρου Αθηνών-Ωρωπού.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε Πολυδένδρι και Καπανδρίτι όπου δόθηκε η οδηγία για εκκένωση προς Βαρνάβα-Νέα_Μάκρη από Επαρχιακή Οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου.

Οι πυροσβέστες έχουν παράλληλα να διαχειριστούν και μια μεγάλη αναζωπύρωση στο Κρυονέρι όπου ακούγονται και εκρήξεις.

Στις εννέα οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής

Συνολικά 9 άτομα έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία της Αθήνας. Μεταξύ αυτών 5 εγκαυματίες στο ΚΑΤ – οι δύο διασωληνωμένοι, που επιχειρούσαν στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή. Ένας τραυματίας είναι στο ΓΝΑ – πρόκειται για εθελοντή δασοπυροσβέστη που έπεσε σε πηγάδι στη διάρκεια των επιχειρήσεων. Στο Ιπποκράτειο έχουμε δύο περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα και ένα περιστατικό στο Σισμανόγλειο.

Φωτιά στην Αττική: Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας

Από τις 6:00 έχουν αρχίσει να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες μεγάλες πυρκαγιές, ενώ ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας λίγο μετά τη 1:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη καναντέρ από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι ήδη στην πυρκαγιά της Αττικής επιχειρούν 40 πυροσβέστες από την Κύπρο και δύο αεροσκάφη στην Κρήτη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πού θα σταλούν οι 83 Γάλλοι και τα γαλλικά καναντέρ που θα φτάσουν. Επίσης, αναμένονται 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα από τη Ρουμανία, 100 πυροσβέστες από τη Λιθουανία και πεζοπόρο τμήμα, 15 πυροσβέστες από το Ισραήλ, 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, ακόμη ένα καναντέρ από την Κροατία και 3 ελικόπτερα από την Ελβετία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή