Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στο Θεολόγο - Επιχείρηση του Λιμενικού για απομάκρυνση των κατοίκων

Φωτιά τώρα: Δραματικές στιγμές στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Φθιώτιδας - Παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια - Αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων με αγροτικά μηχανήματα για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
2'

«Μαύρη» μέρα για τη Λοκρίδα, που βλέπει το «στολίδι» του, τον γραφικό Θεολόγο να βρίσκεται στο έλεος της πυρκαγιάς.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (06/08) στην είσοδο περίπου του χωριού, μέσα σε πεύκοφυτη έκταση. Με σύμμαχο τον ισχυρό βορειοδυτικό άνεμο η πύρινη λαίλαπα πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτεες διαστάσεις.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, οι πύρινες γλώσσες άρχισαν να γλέφουν τις αυλές των σπιτιών, με τους κατοίκους τόσο του Θελόγου και της Μαλεσίνας όσο και της γειτονικής Τραγάνας να προσπαθούν με αγροτικά μηχανήματα να ανακόψουν την πορεία της.

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι τα πρώτα σπίτια είχαν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που ο δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκέντές καλούσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απομακρυνθούν προς τις παραλίες του Θεολόγου, Λεκούνα και Βλυχάδα. Παράλληλα, το μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112 ειδοποιούσε όσους κινούνταν στην περιοχή του Θεολόγου και της Λοκριδας ευρύτερα να απομακρυνθούν από την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Στις 16:00 το απόγευμα, ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν μια τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων του Θεολόγου, με τα πλωτά μέσα μάλιστα να μεταβαίνουν στην παραλία της Λεκούνας προκειμένου αν χρειαστεί να μεταφέρουν τους κατοίκους του Θεολόγου ακόμα και διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Στυλίδας που βρίσκεται στο σημείο ως επικεφαλής, Πλωτάρχη Λ.Σ. Ευθύμιο Βέτσικα, απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι κάτοικοι, ώστε να μπορέσουν πυροσβέστες και άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας με τα μηχανήματα να ενεργήσουν.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι πάρα πολύ δύσκολη, με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς το χωριό της Μαλεσίνας, κατακαίγοντας πεύκα, ελαιόδενδρα και αμπελώνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές