Φωτιά στο Κρυονέρι: Συνελήφθη 43χρονος για εμπρησμό - Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί το πρωί του Σαββάτου, ένας 43χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Κρυονερίου και κατηγορείται για εμπρησμό. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.
Παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2'

Σύλληψη για εμπρησμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κρυονέρι. Συγκεκριμένα συνελήφθη ένας άνδρας, που μένει στη Νέα Ιωνία και ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του Κρυονερίου με ένα μηχανάκι χωρίς πινακίδες.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε δρόμο της περιοχής, σε απόσταση 50 μέτρων από τη μυστηριώδη φωτιά που ξέσπασε σε διαφορετική περιοχή από το σημείο που κινούνταν το πύρινο μέτωπο και η οποία δεν ήταν συμβατή με τη φορά του ανέμου.

Το Σάββατο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο ίδιος δηλώνει οδηγός λεωφορείου και παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη, χωρίς να έχει τέτοια ιδιότητα.

Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου δύο προσαγωγές, οι οποίες αφορούν σε άνδρες που είχαν μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όλο το βράδυ η Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια της ασφάλειας, τα οποία θα περιπολούν στα πύρινα μέτωπα για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (6 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον ανωτέρω, να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές