Φωτιά στην Εύβοια: Μέσα στις Γούβες οι φλόγες, καίγονται σπίτια

Φωτιά στην Εύβοια: Η καταστροφική φωτιά καίει για 6η μέρα στην Εύβοια, με τη μεγάλη «μάχη» να δίνεται τις τελευταίες ώρες έξω από τα χωριά Γαλατσώνα και Γούβες.

Φωτιά στην Εύβοια
Απόγνωση για την τεράστια καταστροφή και στις Γούβες
InTime
2'

Τα πρώτα σπίτια έχουν αρχίσει και καταπίνουν οι πύρινες «γλώσσες» στο χωριό Γούβες της Εύβοιας.

Οι Γούβες εδώ και ώρες ήταν σε πύρινο κλοιό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο επίγειες όσο και εναέριες να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, όμως, το μέτωπο πλησίασε πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτά τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Την ίδια ώρα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Έκκληση για βοήθεια

«Όλα τα χωριά είναι ένα μέτωπο. Αλλού επεκτείνεται η φωτιά, αλλού έχουμε αναζωπυρώσεις. Δεν παλεύεται η φωτιά με τις μπουλντόζες. Χρειάζονται να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα που ζητάμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την πολιτική προστασία στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού Άγγελος Μισιρλής.

«Να έλθουν όλα τα εναέρια μέσα τώρα στη Βόρεια Εύβοια. Αλλιώς δεν τελειώνει… Δεν φτάνουν μόνο τα μηνύματα», δηλώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς. Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα προσπαθούν με χωματουργικά μηχανήματα να δημιουργήσουν μία ζώνη προστασίας στο χωριό Καματριάδες.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Εύβοια επιχειρούν 575 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 89 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 Ε/Π και 3Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Η εφιαλτική εξάπλωση του μετώπου από τον δορυφόρο της NASA - Δραματικές ώρες στο Πευκί

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή