Φωτιά στην Εύβοια: Το συγκινητικό «μπράβο παιδιά» από τον δήμαρχο Ιστιαίας στους νεαρούς εθελοντές

Φωτιά Εύβοια: Η στάση των νέων του νησιού που έστησαν «αλυσίδες» για να σταματήσουν την πυρκαγιά προκάλεσε το «μπράβο» από τον δήμαρχο Ιστιαίας
Οι νέοι στις Καματριάδες έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν τη φωτιά στην Εύβοια το βράδυ της Δευτέρας
Λευτέρης Παρτσάλης
2'

Αποστολή στην Εύβοια: Λευτέρης Παρτσάλης

Μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της φωτιάς στην Εύβοια που έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση έγραψαν χθες, Δευτέρα, οι νέοι του νησιού οι οποίοι με αυταπάρνηση έστησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα με πυροσβεστήρες στα χέρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στο χωριό Καματριάδες.

Τη συγκινητική αυτή προσπάθειά αποτύπωσε σε συγκλονιστικά καρέ ο Λευτέρης Παρτσάλης για το Newsbomb.gr μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό τη μάχη με την πυρκαγιά.

Παρατεταγμένοι σε έναν ελαιώνα, εθελοντές και κάτοικοι με πυροσβεστήρες στα χέρια, περίμεναν να δουν αν η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα δάση, σπίτια, περιουσίες, ζώα, «αγγίξει» τις Καματριάδες.

Η μάχη των εθελοντών στις ΚαματριάδεςΛευτέρης Παρτσάλης

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Λευτέρη Παρτσάλη είναι συγκλονιστικές.

Η στάση των νεαρών εθελοντών προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Ιστιαίων, Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook απηύθυνε ένα μεγάλο «μπράβο παιδιά» στους εθελοντές που δεν δίστασαν να τα βάλουν με τις τεράστιες φλόγες για να σώσουν το χωριό Καματριάδες.

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυναμεις για την κυρίως πυρόσβεση. Σε τούτο εδώ τον τόπο αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπραβο παιδιά» έγραψε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιστιαίας.

«Τα χωριά τα σώζουν αυτοί που τα αγαπούν»

«Τα χωριά εκκενώνονται. Πίσω όμως μένουν αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν και μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει τρομερή βοήθεια. Χωρίς αυτούς, πολλά χωριά θα είχαν καεί», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός και συμπληρώνει: «Τα χώρια τα σώζουν αυτοί που τα αγαπούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές Ελλάδα: Σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης