Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί:Τι πρόστιμα εξετάζονται για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς - φαρμακοποιούς

Το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους ένστολους εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς και βαριά πρόστιμα σε ανεμβολίαστους φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς.

εμβόλιο
InTime
1'

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» των κρουσμάτων που κατεγράφη την Τρίτη στη χώρα, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους ένστολους, ενώ παράλληλα φέρονται να προετοιμάζονται βαριά πρόστιμα για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Τα μέτρα που στην πλειονότητά τους αφορούν τους ανεμβολίαστους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πρόστιμα και κυρώσεις. Όπως μετέδωσε το Open, επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, προβλέπονται πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ την επόμενη για όσους δεν εμβολιαστούν. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω Μητρώου Εμβολίων. Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπάρχουν έντονες σκέψεις για να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν με τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να υποχρεούνται επίσης να κάνουν το εμβόλιο. Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις επέκτασης υποχρεωτικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για όσους καταταγούν για να υπηρετήσουν, όπως και γενικότερα στους ένστολους σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown και στη Μεσσηνία – Παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή