Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Ακόμα και 8.000 κρούσματα τον Οκτώβριο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο κ. Σαρηγίαννης δεν απέκλεισε την περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβρη να φτάσουμε τις 6.ΟΟΟ κρούσματα και τον Οκτώβριο να φτάσουμε σε 7 με 8 χιλίαδες κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα 
2'

Για έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στις περιοχές που δεν έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα, έκανε λόγο ο καθηγητής του Α.Π.Θ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ.

Ο καθηγητής εξήγησε την εικόνα που λαμβάνεται με βάσει τα λύματα στα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα για την Αττική, όπως ανέφερε, έχουμε πτωτική πορεία των ποσοστών που αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η επιστροφή των κατοίκων από τις διακοπές.

Από την άλλη μεριά στη Θεσσαλονίκη, η πορεία είναι ήπια αυξητική καθώς υπάρχει αμφίδρομη μετακίνηση πληθυσμών από τις γειτνιάζουσες περιοχές της Χαλκιδικής, Πιερίας και άλλων.

Με δεδομένο ότι τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η επιστροφή στα μεγάλα αστικά κέντρα και ότι θα ανοίξουν και τα σχολεία, υπάρχει ανησυχία και δεν πρέπει να συνεχιστεί η χαλάρωση των μέτρων προσωπικής προστασίας γιατί τότε η τάση θα είναι αναπόδραστα αυξητική. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και ο αριθμός των εμβολιασμών τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης

Ο κ. Σαρηγίαννης δεν απέκλεισε την περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβρη να φτάσουμε τις 6.ΟΟΟ κρούσματα και τον Οκτώβριο να φτάσουμε σε 7 με 8 χιλίαδες κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Τόνισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να προβλέψουμε μία έξαρση κρουσμάτων αλλά να την αποφύγουμε και ο χρόνος είναι ικανός για να το επιτύχουμε αν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Συνέστησε μάλιστα για την αερογενή μετάδοση του ιού να γίνεται καλός εξαερισμός των εσωτερικών χώρων .

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας