Κρούσματα σήμερα: 679 νέες μολύνσεις στην Αττική - 293 στη Θεσσαλονίκη και 190 στην Κρήτη

Κρούσματα σήμερα: Σταθεροποίηση παρουσιάζουν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: 679 νέες μολύνσεις στην Αττική - 293 στη Θεσσαλονίκη και 190 στην Κρήτη
Intime News
3'

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/9) 2.840 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια, καταγράφοντας σταθεροποίηση σε σχέση με χθες. Οι νεκροί συμπολίτες μας που κατέληξαν από κορονοϊό φτάνουν τους 33, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕθ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 362.

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα στην Αττική όπου συνολικά καταγράφονται 679. Το κέντρο της Αθήνας είναι πρώτο σε διασπορά με 168 μολύνσεις, ενώ ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 127 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 99.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 127
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 99
  • Δυτική Αττική 25
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 91
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
  • Νήσοι 12
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 75
  • Πειραιάς 82

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σταθερά αλλά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα με τον ιό να δείχνει «επιμονή» στη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 293 μολύνσεις. Η Κρήτη συνεχίζει να αποφορτίζεται αργά αλλά σταθερά καταγράφοντας 190.

Παράλληλα, υψηλά συνεχίζουν να είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αχαϊα με 96 κρούσματα όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ ανησυχία προκαλούν η Λάρισα και η Μεσσηνία με 78 και 54 μολύνσεις αντίστοιχα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.840 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 29 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 02 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 02 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 02 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»

Mad Clip: Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα μετά τον θάνατό του (photo)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή