Κρούσματα σήμερα: 199 μολύνσεις στην Αττική και 177 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: Χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων  που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ λόγω των λιγότερων τεστ που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο

Κρούσματα σήμερα: 199 μολύνσεις στην Αττική και 177 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά
Intime News | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2'

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Κυριακή (12/9) 1.319 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Οι συνάνθρωποι μας που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό, φτάνουν τους 28, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 378.

Στην Αττική καταγράφονται συνολικά 199 μολύνσεις κορονοϊού. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας με 38, ενώ ακολουθεί το κέντρο της Αθήνας που «εκτοπίστηκε» από την πρώτη θέση με 34. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ανατολική Αττική με 33.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 33
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 30
  • Δυτική Αττική 12
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 38
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 34
  • Νήσοι 5
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 24
  • Πειραιάς 23

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σε τριψήφια επίπεδα παρά τα λιγοστά τεστ συνεχίζει να κινείται η Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας σε ένα 24ωρο 177 νέα κρούσματα. Στην Αχαϊα εντοπίζονται 54 κρούσματα παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα αναλογικά, ενώ η Λάρισα ακολουθεί με 44 και η Πέλλα με 43.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 1.319 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 21 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 12 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Στην Κάτω Κηφισιά το επίκεντρο του σεισμού - Γιατί ήταν τόσο αισθητός

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή