Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Ματζουράνη: Συγκινεί η κόρη του «Εθνικάρα» - «Μας έφυγες άγγελέ μου»

Θλίψη σε όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ματζουράνη, του θρυλικού «Εθνικάρα»
Θλίψη σε όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ματζουράνη, του θρυλικού «Εθνικάρα»
Facebook/Νάσια Γκόργκα
3'

Σίγησε οριστικά η θρυλική φωνή του «Εθνικάρα» καθώς ο Γιάννης Ματζουράνης δεν κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Ματζουράνης νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στα τέλη Ιουλίου όταν και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο «Εθνικάρας» νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα διασωληνωμένος και παρά την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα από το ιατρικό προσωπικό ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Τη θλιβερή είδηση έκαναν γνωστή με αναρτήσεις τους στο Facebook o γιος και η κόρη του Γιάννη Ματζουράνη. «Μας έφυγες άγγελε μου ο Θεός να αναπαύσει την Ψυχούλα σου καλό παράδεισο εθνικαρα μου να μου προσέχεις την μανούλα μου» έγραψε χαρακτηριστικά η κόρη του Γιάννη Ματζουράνη στη συγκινητική ανάρτησή της.

Και οι δύο, μάλιστα, έκαναν πριν από λίγες ώρες μια ανάρτηση με την οποία ευχήθηκαν «καλό παράδεισο» στον «Εθνικάρα» υπενθυμίζοντας το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα με τίτλο «Α ρε Εθνικάρα» από τον δίσκο με τίτλο «Δημόσιες σχέσεις» το οποίο και αναφερόταν στον Γιάννη Ματζουράνη.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ματζουράνης

Ο Γιάννης Ματζουράνης γεννήθηκε το 1934 στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Σε ηλικία 10 ετών ο πατέρας του τον έφερε στην Αθήνα. Ο θείος του, ο Γιώργος, και ένας οικογενειακός φίλος, ο κ. Χρήστος, του έβαλαν το «μικρόβιο» του Εθνικού. Ο μικρός ερωτεύτηκε την μπάλα, την κερκίδα, το ποδόσφαιρο, το κλίμα στο γήπεδο, την ομάδα. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Τις Κυριακές πήγαινε στην εκκλησία και αμέσως μετά κατευθείαν στο γήπεδο.Είτε ο Εθνικός έπαιζε εντός είτε εκτός ο Εθνικάρας έδινε πάντα το «παρών».

Από το 1956 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014, όπως ο ίδιος είχε πει, είχε χάσει μόλις 12 αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Για την ακρίβεια είχε χάσει 1 + 11 αγώνες. Ο πρώτος ήταν το 1973 την ημέρα του γάμου του. Οι υπόλοιποι 11 ήταν επειδή ήταν άρρωστος.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Γιάννη Ματζουράνη, αυτό που του έδωσε και το ποδοσφαιρικό παρατσούκλι του, το «Εθνικάρας», ήταν η δυνατή και χαρακτηριστική κραυγή του. Πώς του κόλλησε; Σύμφωνα με τον ίδιον, ήταν σε έναν αγώνα εκτός έδρας με τα Τρίκαλα, όπου ο Εθνικός παίζει σπουδαία μπάλα και επικρατεί με 1-3. Τότε ήταν που μέσα στον ενθουσιασμό του φώναξε πρώτη φορά το «α, ρε Εθνικάρα», με αυτό το μεσαίο «α» να είναι μακρόσυρτο με μια φωνή που έκανε τα τσιμέντα να «τρίζουν» και τους πάντες (ποδοσφαιριστές και φιλάθλους) να γυρνούν προς το μέρος του και να χειροκροτούν χαμογελώντας.

Πάντα καλοντυμένος και κύριος «όργωνε» τις κερκίδες και με τη στεντόρεια φωνή του στέκεται στο πλευρό του Εθνικού. Υπερηφανευόταν για τις τουλάχιστον 80 γραβάτες που ειχε και τις οποίες πάντα φορούσε στο γήπεδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολιαστούς σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έξαρση της ζέστης τις επόμενες ημέρες

Σχολεία - Γκάλοπ Newsbomb.gr: Το 81% διαφωνεί με τον τρόπο που ανοίγουν - Τι θα ισχύει από σήμερα