Κλειστοί χώροι: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει
Την αλλαγή που είχε προαναγγελθεί από χθες, Δευτέρα, για την είσοδο στους κλειστούς χώρους με rapid test των νέων ηλικίας 12-17 ετών που δεν έχουν προχωρήσει ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περιλαμβάνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ στο κομμάτι που αφορά τους κλειστούς χώρους στην εστίαση «οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα»
Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με τη νέα πρόβλεψη για τους νέους 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους στην εστίασηΠαρόμοια αλλαγή και για τους παιδότοπους καθώς στο νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη προβλέπεται η είσοδος στους χώρους αυτούς των ανηλίκων 4-11 ετών με self test και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με rapid test
Με δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις μεταφορές
Μια τρίτη αλλαγή που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ αφορά την υποχρέωση υποβολής δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ για κορονοϊό (rapid test ή μοριακό τεστ) των εργαζομένων στις μεταφορές που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ειδικότερα στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα».
Γυμναστήρια και ανοιχτοί χώροι ζωντανών θεαμάτων
Για τα γυμναστήρια διορθώθηκαν τα όρια ηλικίας για τους υπόχρεους σε self test καθώς στο ΦΕΚ της Κυριακής γινόταν λόγος για παιδιά 5-12 ετών ενώ στο ΦΕΚ της Τρίτης γίνεται λόγος για παιδιά 4-11 ετών.
Για τους ανοιχτούς χώρους (πάσης φύσεως, συμπεριλαμβανομένων των
γηπέδων) για ζωντανά ακροάματα μόνο με καθήμενους τα ποσοστά πληρότητας ορίζονται πλέον ως εξής:
- εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) πληρότητα για χώρους χωρητικότητας έως χιλίων (1.000) θέσεων
- εβδομήντα τοις εκατό (70%) πληρότητα για χώρους χωρητικότητας έως πέντε χιλιάδων (5.000) θέσεων,
- εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) πληρότητα για χώρους χωρητικότητας έως δεκαπέντε
χιλιάδων (15.000) θέσεων. - σε χώρους χωρητικότητας άνω των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) θέσεων
τίθεται ανώτατο όριο δέκα χιλιάδων (10.000) θεατών.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του
Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου
Γονικές Παροχές: Πόσο κοστίζουν συμβολαιογραφικές αμοιβές και ΦΠΑ