Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Θρήνος για τον Ιάκωβο Τσαγκαράκη - Το σημείο της τραγωδίας

Σεισμός στην Κρήτη: Στο πένθος έχει βυθιστεί από τις 10 το πρωί της Δευτέρας το χωριό Μάρθα από τον τραγικό θάνατο του 62χρονου Ιάκωβου Τσαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι.
Το σημείο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 62χρονος.
Newsbomb.gr
2'

Αποστολή στο Αρκαλοχώρι: Ευδοκία Μύτιλη

Οι εικόνες που καταγράφει η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη από το Αρκαλοχώρι Κρήτης, που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τα 5,8 Ρίχτερ, συγκλονίζουν. Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και θρηνούν τον χαμό ενός συγχωριανού τους, που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ο άτυχος 62χρονος Ιάκωβος Τσαγκαράκης, βρισκόταν «τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο», όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου έχασε τη ζωή του ο Τσαγκαράκης. Όπως περιγράφει στην Ευδοκία Μύτιλη κάτοικος της περιοχής, ο 62χρονος καταπλακώθηκε από τα μπάζα, καθώς δούλευε στο παρεκκλήσι που είχε αναλάβει να συντηρήσει. Παρών στο τραγικό περιστατικό ήταν και ο γιος του, ο οποίος είδε τον πατέρα του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του. Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης, όπως αναφέρει το Viannitika.gr, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα, αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 62χρονος βρισκόταν στην εκκλησία την ώρα που ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί, με τον τρούλο να πέφτει και να τον καταπλακώνει. Μαζί του βρισκόταν και ο γιος του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον άτυχο άνδρα. Ο δήμαρχος τόνισε πως όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο να συνεχιστούν οι σεισμικές δονήσεις, ενώ για τον άτυχο άνδρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή». «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Τον γνώριζα από μικρός, καθώς ήμασταν φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί. Ευτυχώς ο γιος του έχει τραυματιστεί ελαφρά και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο», είπε.

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό