Κορονοϊός - Σχολεία: Τρία τμήματα κλειστά στα 90.000 - Καλύτερη η εικόνα στα πανεπιστήμια

Κορονοϊός -Όλες οι ειδήσεις: Ως καλή επιδημιολογικά, χαρακτηρίζεται η εικόνα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλης της επικράτειας  
Στα παιδιά 12-14 το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30%
Intime News
2'

Μόλις τρία σχολικά τμήματα στα 90.000 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τη υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η οποία τόνισε πως η εικόνα αυτή «δεν είναι δυσάρεστη», αφού τα κρούσματα βρίσκονται κάτω του 1%.

Σε μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κα Μακρή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι ειδικοί «δεν μας έχουν υποδείξει αλλαγή στα πρωτόκολλα», ενώ τόνισε ότι η υπουργέιο Παιδείας παρακολουθεί την κατάσταση. «Παρακολουθούμε και την παγκόσμια πρακτική και κάνουμε αυξημένο testing», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, η οποία μίλησε την Παρασκευή (29/10) στον ΣΚΑΪ, καλύτερη είναι η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Για την πορεία των εμβολιασμών σε καθηγητές και δασκάλους, η κ. Μακρή είπε ότι το ποσοστό στη δευτεροβάθμια ήταν ήδη υψηλό και μαζί με τους νοσήσαντες έφτασε το 90%.

Στα παιδιά 12-14το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30% στην άλλη ηλικιακή κατηγορία, επισήμανε.

«Λόγω του εμβολιασμού και των αυξημένων τεστ τα παιδιά από 12-18 έχουν ποσοστά 2,5 φορές λιγότερα από όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και πριν αρχίσει ο εμβολιασμός» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους – «Όχι» σε οριζόντιο lockdown

Άγριο έγκλημα στην Κρήτη - Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του και απειλεί να αυτοκτονήσει

Καταρρέει ο Ερντογάν: «Χαριστική βολή» η ενεργειακή κρίση – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα