Ντοκουμέντο για το κύκλωμα κοκαΐνης: Τα σημειώματα της οργάνωσης - Οι ποσότητες και τα ποσά (pic)

Τα σημειώματα που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης φέρνει στο φως το Newsbomb.gr - Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης και το μανάβικο στον Πειραιά
Τη δικογραφία για το κύκλωμα κοκαΐνης δημοσιεύει το Newsbomb.gr
2'

Τις επαφές, τους πελάτες και τις... άκρες του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών μέσα από τα σημειώματα που βρέθηκαν στην κατοχή μελών της οργάνωσης, τα οποία φέρνει στο φως σήμερα το Newsbomb.gr.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε έπειτα από μια πληροφορία που έφθασε στα γραφεία της Δίωξης και έκανε λόγο για διακίνηση κοκαΐνης από συγκεκριμένα άτομα που έχουν ως καβάντζα μεγάλη επιχείρηση χονδρεμπορικής στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ένας 65χρονος, φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης από το Παλαιό Φάληρο στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 210.000 σε μετρητά, ένας 49χρονος επιχειρηματίας από τον Πειραιά που έκρυβε στην αποθήκη του σχεδόν 11,5 κιλά καθαρής κοκαΐνης και αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του καθώς και τέσσερα μέλη, ανάμεσα τους και μια 36χρονη Βουλγάρα.

Τα εν λόγω άτομα κρατούνται και αναμένεται να απολογηθούν ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με επίκεντρο, όπως πραναφέρθηκε, τα σημειώματα που βρέθηκαν (έξι φύλλα Α4 και τρία χάρτινα κομμάτια μικρότερου μέγεθος, με ιδιόχειρες σημειώσεις που αναγράφουν χρηματικά ποσά, ονόματα και ποσότητες ναρκωτικών) από τα οποία αναμένουν να αποκωδικοποιήσουν τις επαφές του κυκλώματος.

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα σημειώματα της οργάνωσης

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κατάστημα εμπορίας φρούτων στην περιοχή του Πειραιά, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από τα 11 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν από το μανάβικο, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των συλληφθέντων και στα κρησφύγετα της οργάνωσης 280.000 ευρώ μετρητά.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι τα κατασχεθέντα χρήματα φανερώνουν την «ευρωστία» και τη «δύναμη πυρός» της εγκληματικής οργάνωσης. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν «χονδρέμποροι» κοκαΐνης και όχι απλοί διακινητές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2021: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ανατροπές στη φορολογική ενημερότητα από το 2022 – Τι αλλάζει

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση - Τι ισχύει, βήμα - βήμα η διαδικασία