Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού: Τι λέει μητέρα θύματος στο Newsbomb.gr

Την τραγική ιστορία της κόρης της που έφυγε από τη ζωή ακολουθώντας τις οδηγίες του ψευτογιατρού «Dr. Kontos» εξιστορεί η μητέρα της στο Newsbomb.gr

Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης
Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης
Intime
6'

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να καθίσει στις 12 Νοεμβρίου ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός «Dr. Kontos» ο οποίος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και… έμπειρος βοτανολόγος και υποσχόταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς πείθοντάς τους να διακόψουν την αγωγή που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώ μαζί του θα δικαστούν και άλλα 16 ακόμη πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και τους γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.

Οι ιστορίες των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο του είναι αποκαρδιωτικές και προκαλούν σοκ. Ο απατεώνας εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση των θυμάτων του λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν χρησιμοποιούσε δεκάδες κόλπα προκειμένου να τους αποσπά συνεχώς χρήματα.

Το Newsbomb.gr μίλησε με την μητέρα ενός εκ των θυμάτων του «Dr. Kontos» (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του site) η οποία εξιστόρησε την τραγική ιστορία της κόρης της που έμελλε να χάσει τη ζωή της λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε στον άνθρωπο αυτόν.

«Μέσα σε τέσσερις μήνες μου τελείωσε το παιδί»

Η κοπέλα η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο του μαστού και ήταν νηπιαγωγός στο επάγγελμα έφυγε από τη ζωή, όπως λέει η μητέρα της, τέσσερις μήνες μετά την γνωριμία της με τον ψευτογιατρό, σε ηλικία μόλις 35 ετών.

«Μέσα σε τέσσερις μήνες μου έφαγε το παιδί. Μου το τελείωσε εκμεταλλευόμενος την πίστη της και την αγάπη της για τον Θεό. Την απέτρεψε να κάνει χημειοθεραπείες και μέσα σε τέσσερις μήνες κατέληξε. Πριν από αυτόν είχε διαγράψει μία πορεία 4,5 ετών με την ασθένεια και η πορεία της ήταν καλή μέχρι που γνώρισε τον άνθρωπο αυτόν τον οποίο της τον σύστησε ο πνευματικός της» περιγράφει η χαροκαμένη μάνα.

«Της είπε ότι ο βίος της είναι οσιακός και ότι αν τύχει να πεθάνει θα αγιάσουν τα κόκαλα της»

Ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε στην κόρη της γυναίκας ως ερευνητής ογκολόγος - νευροογκολόγος, επικαλέστηκε την… βαθιά θρησκευτική του πίστη και αμέσως άρχισε να αμφισβητεί τις παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους.

«Με του που τον γνώρισε άρχισε να λιώνει. Μας έβγαλε άχρηστες όλες τις ιατρικές πράξεις που είχε κάνει. Τη μαστεκτομή, τις χημειοθεραπείες, όλα, και της έλεγε ότι την εκμεταλλεύονται οι ογκολόγοι για να βγάζουν χρήματα. Εμείς όμως βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είχε αδυνατίσει πολύ από αυτά που τις έδινε. Της έκανε ενέσεις στην σπονδυλική στήλη. Παράλληλα η κόρη μου είχε παραισθήσεις. Εκμεταλλεύθηκαν ακόμα και τις παραισθήσεις της και της έλεγαν ότι είναι βαθιά θρησκευόμενη, ότι ο βίος της είναι οσιακός και ότι αν τύχει να πεθάνει θα αγιάσουν τα κόκαλα της. Εκμεταλλεύθηκαν το θρησκευτικό της συναίσθημα και τον φόβο της για τις χημειοθεραπείες» εξηγεί.

«Της έκανε ενέσεις με κάνναβη και αρτεμισινίνη»

Όσον αφορά στα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε ο ψευτογιατρός για τις… θεραπείες του, η μητέρας της κοπέλας που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, επεσήμανε στο Newsbomb.gr πως ο απατεώνας έκανε στην κόρη της ενέσεις οι οποίες περιείχαν κάνναβη και αρτεμισινίνη (πρόκειται για ουσία που έχει δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της ελονοσίας), οι οποίες μάλιστα κόστιζαν πανάκριβα.

«Αυτό που δεν θα του συγχωρέσω ποτέ είναι ότι δεν την άφηνε να αγκαλιάσει τα δύο μωρά της λόγω του χαμηλού ανοσοποιητικού της συστήματος. Τον ακολουθούσε πιστά σε ότι και αν της έλεγε. Της έκανε ενέσεις με κάνναβη και αρτεμισινίνη οι οποίες ήταν πανάκριβες. Να σκεφθείτε ότι μία αλοιφή από την Ισπανία για το σώμα της κόστιζε 1.500 ευρώ, ενώ ένα νερό που της έλεγε ότι είναι από την Αμερική και το οποίο έχει πλατίνα και χρυσό και είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων έκανε 5.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εισέπραξε από εμάς 35.000 ευρώ, η αλήθεια όμως είναι ότι έχει πάρει περισσότερες από 60.000 ευρώ. Τα χρήματα όμως δεν με νοιάζουν καθόλλου. Το μόνο που με νοιάζει είναι να πληρώσει για τον χαμό της κόρης μου που έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα» καταλήγει η μητέρα του νεαρού θύματος.

Την οικογένεια της κοπέλας εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στέλιος Σούρλας ο οποίος μιλώντας στο Newsbomb.gr δήλωσε σχετικά: «Η ώρα της κρίσης έφτασε και ο ψευτογιατρός θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του. Το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ. Οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και τα ίδια τα θύματα που επέζησαν, ζητούν εναγωνίως δικαίωση και την παραδειγματική του τιμωρία. Εκπροσωπώ 6 θύματα, και οι κατηγορίες για τις οποίες ζητώ την υπεράσπιση της κατηγορίας είναι 2 ανθρωποκτονίες, 3 απόπειρες ανθρωποκτονιών και απάτες».

Επιστολή – καταπέλτης των γονέων δύο παιδιών που πέθαναν ακολουθώντας τις οδηγίες του

Γροθιά στο στομάχι όμως αποτελεί και ένα κείμενο που συνέταξαν οι γονείς δύο παιδιών, του Θεοδόση και της Δέσποινας, που έφυγαν από τη ζωή από καρκίνο εξαιτίας των οδηγιών του «Dr Kontos».

Ο ψευτογιατρός φέρεται όχι μόνο να πούλησε ψεύτικές ελπίδες στους γονείς των παιδιών, αλλά και να τους «αφόπλισε» αφού τα παρέλαβε απολύτως λειτουργικά και τους έπεισε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους με αποτέλεσμα να χάσουν την μάχη με τον καρκίνο και να φύγουν από τη ζωή.

Ενόψει λοιπόν της δίκης οι γονείς των δυο παιδιών συνέταξαν μια επιστολή που αποπνέει συγκίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα.

Η επιστολή

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή