Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Όλο και νεότεροι στις ΜΕΘ – Στενεύουν τα περιθώρια στο Σύστημα Υγείας

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τον αντίκτυπο που έχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκο - Τι είπε για τις ηλικίες των ασθενών που καταλήγουν σε νοσηλεία 
«Θεωρώ ότι έγιναν λάθη από την πολιτεία και βιαστήκαμε να σφυρίξουμε λήξη συναγερμού», αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος.
INTIME
3'

Γεμίζουν μέρα με την ημέρα τα νοσοκομεία της χώρας από περιστατικά covid μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

«Θεωρώ ότι έγιναν λάθη από την πολιτεία και βιαστήκαμε να σφυρίξουμε λήξη συναγερμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ατονήσουν τα μέτρα. Πλέον οι ασθενείς που έρχονται στα νοσοκομεία είναι γύρω στα 40 στις κλίνες covid, ενώ στις ΜΕΘ σε σχέση με το 3ο κύμα οι ηλικίες έχουν πέσει μια δεκαετία», αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Και προσθέτει: «το σύστημα υγείας θα μπλοκάρει αν συνεχίσουμε έτσι και σε αυτό θα συντελέσει και το γεγονός ότι αυτή την εποχή αυξάνονται και τα non – covid περιστατικά τα οποία δεν θα ήμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε».

Όσον αφορά την κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο κ. Μπουλμπασάκος μας έκανε γνωστό ότι έχουν μπει ξανά στην μάχη οι 87 κλίνες Covid που λειτουργούσαν και στο 3ο κύμα ενώ στις ΜΕΘ γίνονται συνεχώς τροποποιήσεις. «Ακόμα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες αλλά τα περιθώρια στενεύουν, όχι απότομα αλλά σιγά – σιγά», σημειώνει ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Η κατάσταση στη χώρα

Αυξητικές τάσεις καταγράφει η πανδημία στη χώρα μας, με τα κρούσματα να υπερβαίνουν για πρώτη φορά τις 8.000 νέες μολύνσεις κορονοϊού.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 8.613 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 801.208 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 140 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.341 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.414 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 486 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 408 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (16.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.364 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 411 (ημερήσια μεταβολή +0.98%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 373 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστός ράπερ μαχαίρωσε πατέρα τριών παιδιών σε μαγαζί στη Λένορμαν

Σεμίνα Διγενή: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της για τον Φιλιππίδη

Καιρός - Αρναούτογλου: Ψυχρή μάζα επηρεάζει τη χώρα μας το επόμενο 48ωρο - Πέφτει η θερμοκρασία