Παγώνη στο Newsbomb.gr: Όριο οι 600 διασωληνωμένοι – Από εκεί και πέρα δυσκολεύουν τα πράγματα

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη Βόρεια Ελλάδα να σημειώνει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη - Σύμφωνα με την ίδια και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα - «Όταν φτάσουμε τους 600 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ», είπε η κα. Παγώνη

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Όριο οι 600 διασωληνωμένοι – Από εκεί και πέρα δυσκολεύουν τα πράγματα
Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αναφέρει η κα. Παγώνη.
INTIME
3'

To τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στη χώρα μας, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορoνοϊού γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο απογοητευτική, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για χιλιάδες ακόμη νεκρούς.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 7.105 νέα κρούσματα της νόσου και 70 θάνατοι ασθενών με COVID-19, οι περισσότεροι από τον περασμένο Μάιο. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 486, ενώ καταγράφηκαν 429 νέες νοσηλείες σε νοσοκομεία. Πλέον η πληρότητα στις κλίνες COVID της επικράτειας ξεπερνάει το 55% και στις ΜΕΘ COVID το 88%.

Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας (3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια) προχθές το πρωί νοσηλεύονταν 1.008 ασθενείς σε απλές κλίνες COVID και 159 σε κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη, η κατάσταση στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα είναι πολύ επιβαρυμένη και η πληρότητα προσεγγίζει το 100%, «στην Αττική ακόμα τα πράγματα είναι καλύτερα. Αν όμως η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα τότε η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και προσθέτει: «Πολύ γρήγορα αυξάνονται πλέον και οι διασωληνωμένοι. Όταν θα φτάσουμε τους 600 ασθενείς στις ΜΕΘ τότε θα σημαίνει ότι κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το πως θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα η κα. Παγώνη ανέφερε ότι: «η κατάσταση χρειάζεται προσοχή. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Ο καθένας θα πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό τους, να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί».

Στο 1,05% η θετικότητα

από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε και το ποσοστό θετικότητας. Συνολικά στη χώρα αυτό έφτασε στο 1,05%, ωστόσο, υπάρχουν περιοχές όπου έχει ξεπεράσει το 2%. Συγκεκριμένα στη Λάρισα το ποσοστό θετικότητας έφτασε στο 2,55% ενώ στις Σέρρες στο 2,01%.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.39% σε σύνολο 1.805.427 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.48% σε σύνολο 2.298.907 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.05%.

Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 01 Νοεμβρίου 2021 έως 07 Νοεμβρίου 2021 (2021-W44)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη ξανά με 7.105 νέα - 70 θάνατοι και 489 διασωληνωμένοι

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Αλέξης Κούγιας: Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το τροχαίο ατύχημα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή