Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό 22χρονος με υποκείμενα νοσήματα που δεν είχε εμβολιαστεί
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» πέθανε ο 22χρονος που είχε νοσήσει με κορονοϊό
Την τελευταία του πνοή στην απλή κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη άφησε χθες, Τετάρτης, ένας 22χρονος που είχε νοσήσει με κορονοϊό και δεν είχε εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο νεαρός νοσηλευόταν σε απλή κλίνη Covid-19 με παροχή οξυγόνου, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς έπασχε από άσθμα και παχυσαρκία. Κατά την ίδια πηγή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έχουν γίνει σήμερα, Πέμπτη, σαράντα θετικές εισαγωγές, ενώ ελέγχονται άλλα δέκα με δώδεκα ύποπτα περιστατικά.
Γεμάτες είναι και οι 125 απλές κλίνες του νοσοκομείου, ενώ μία ακόμα κλινική άνοιξε για ασθενείς με κορονοϊό.
Στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος η πίεση παραμένει καθώς είναι πλήρεις και οι 18 κλίνες και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.
Ανάμεσα στις εισαγωγές ήταν και ένα βρέφος κάτω του ενός έτους, που νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο εκτός κινδύνου ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη μη εμβολιασμένο άνδρα ηλικίας 42 χρονών, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
«Λαϊκό» Νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ
Νωρίτερα έγινα γνωστό, σύμφωνα με το MEGA, ότι ένας ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο πέθανε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Μάλιστα, στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα.
Κραυγή αγωνίας από την Μαγνησία
Υπό κατάρρευση βρίσκεται όμως και το νοσοκομείο Βόλου με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκο Χαφτούρα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Σύμφωνα με τον κ. Χαφτούρα, το νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται υπό κατάρρευση, μην αντέχοντας να αντέξει την πίεση που ασκείται από την έκρηξη κρουσμάτων.
«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αλλά τελευταία στιγμή έγινε μία κινητοποίηση και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει. Γίνονται συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές. Το νοσοκομείο όμως είχαμε αποφασίσει να μην ξεπεράσει τους 70 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία είχαμε 110 ασθενείς. Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια… Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε.
Ασφυξία στη Λάρισα
Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των περιστατικών που καταφθάνουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα χρειάστηκε να διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κενών κλινών, μια 50χρονη γυναίκα με κορονοϊό, ενώ στην αναμονή για κρεβάτια ήταν δύο άλλα περιστατικά που έχρηζαν διασωλήνωσης.
Μέχρι το βράδυ τη Τετάρτης το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε αντιμετωπίσει 195 περιστατικά εκ των οποίων τα 93 ήταν covid, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία της πόλης με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες σε ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, με τα 50 αιτήματα να έρχονται μόνο από την Αττική. Μέσα σε μία ημέρα τα αιτήματα αυξήθηκαν δραματικά, τα οποία έφτασαν τα 100. Από αυτά, τα 70 αφορούν την Αττική.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου
Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο
Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε