Κρούσματα σήμερα: 96.405 μολύνσεις σε 15 μέρες - Η πρόβλεψη μέχρι τον Δεκέμβριο

Κρούσματα σήμερα: Συνεχίζεται η αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας με τις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ξυπνώντας μνήμες του περσινού «μαύρου» Νοεμβρίου.

Κρούσματα σήμερα: 96.405 μολύνσεις σε 15 μέρες - Η πρόβλεψη μέχρι τον Δεκέμβριο
Τα κρούσματα για τις επόμενες μέρες
INTIME NEWS
2'

Δύσκολες προοιωνίζονται οι επόμενες 15 μέρες του Νοεμβρίου, καθώς οι εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη του τέταρτου κύματος δεν είναι ενθαρρυντικές. Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όπου καταγράφηκαν 6.950 μολύνσεις Covid-19, τα κρούσματα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ανέρχονται σε 96.405 και τις εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Νίκου Τζανάκη να κάνουν λόγο για άλλες τόσες μέχρι το τέλος του μήνα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου «βλέπει» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης την κορύφωσή του, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που επεξεργάζεται. Μέχρι αρχές Δεκέμβρη, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής, όποτε και αναμένεται η κορύφωση του κύματος, θα καταγραφούν, σύμφωνα με το προγνωστικό του μοντέλο, από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα, επιπλέον 700 θάνατοι.

krousmata_simera111.jpg
Συνολικά 220.000 κρούσματα μέσα στον ΝοέμβριοINTIME

Και όσο τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα τα νοσοκομεία της χώρας θα πιέζονται...

Μόνο σήμερα οι εισαγωγές των πολιτών, ανεμβολίαστων κυρίως, ανήλθαν σε 365 ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 551. Οι προβλέψεις του καθηγητή για τις ΜΕΘ είναι εξίσου εφιαλτικές. Όπως υπολογίζει, ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 -630 μέχρι αρχές Δεκέμβρη και οι θάνατοι θα ξεπεράσουν τους 700.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζανάκης ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο ότι τα Χριστούγεννα είναι πολύ μακριά για να είναι δυνατή μια πρόβλεψη, ωστόσο, εκτιμάται ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου να φανεί κάμψη στα κρούσματα, ώστε μεταγενέστερα να αρχίσουν να αποσυμφορούνται και τα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Πέθανε ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Με 60χλμ έτρεχε το όχημα που έπεσε στον συρμό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή