Γκάγκα για rapid test στα σούπερ μάρκετ: Είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί

Ανοιχτό άφησε για άλλη μια φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το ενδεχόμενο να χρειάζονται rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ
Ανοιχτό άφησε για άλλη μια φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το ενδεχόμενο να χρειάζονται rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ
INTIME
2'

Ως μέτρο που «μπορεί να συζητηθεί» χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test σε μη εμβολιασμένους προκειμένου να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μολονότι η ίδια παρατήρησε ότι «μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ».

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά την πρόταση για χρήση διπλής μάσκας, η Μίνα Γκάγκα διευκρίνισε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».

Ερωτηθείσα, τέλος, για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι καταγράφονται 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα και ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 400 κάποιες ημέρες», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δε θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε, είτε με την πρώτη είτε με την τρίτη δόση. Αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές», αν και παραδέχτηκε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και εμβολιασμένοι. «Το ¼ των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες μπορεί να είναι εμβολιασμένοι κι ένα ποσοστό 10%-15%, μπορεί και 20% σε κάποιες μονάδες, είναι διασωληνωμένοι. Αλλά το πολύ να είναι 1 στους 5. Το εμβόλιο προστατεύει και από θάνατο. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν από 13 έως 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά», είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Κορωπί: Πυροβολισμοί έξω από το ΚΕΠ της περιοχής

Τραγική ειρωνεία: Ο δικηγόρος ήξερε τον δολοφόνο της μητέρας του από παιδί – Τι είχε συμβεί το 2009

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο