Κρούσματα σήμερα: Σε σταθερά επίπεδα - Περίπου στις 7.000 οι νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά στις 6.500 με 7.000 θα κυμανθούν σήμερα, Τρίτη (16/11) οι μολύνσεις Covid-19. 
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2'

Στα χθεσινά επίπεδα αναμένονται και τα σημερινά κρούσματα, δηλαδή περίπου στις 6.500 με 7.000 σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr. Αν και τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται ότι οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί, ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα σημειώσουν περαιτέρω αύξηση, με την κορύφωση της πανδημίας να έρχεται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι προβλέψεις όμως είναι δυσοίωνες και για τον αριθμό των νεκρών με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη να κάνουν λόγο ότι έως τις 17 Δεκεμβρίου οι θάνατοι από κορονοϊο θα είναι έως και 92 καθημερινά. Το μοντέλο του καθηγητή Σαρηγιάννη δείχνει, επίσης, ότι στο διάστημα 8-10 Δεκεμβρίου ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ θα φτάσει έως και τους 700 μολονότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια μικρή σταθεροποίηση προς πτώση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όπου καταγράφηκαν 6.950 μολύνσεις Covid-19, τα κρούσματα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ανέρχονται σε 96.405. Με βάση τα προγνωστικά μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη μέχρι αρχές Δεκέμβρη θα καταγραφούν από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα, επιπλέον 700 θάνατοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ξεσπούν τα αδέλφια του δικηγόρου - «Ούρλιαζα όταν μου είπαν ότι σκότωσε τη μάνα μας»

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει

ΗΣΑΠ: Αυτός είναι ο άτυχος εργάτης που έχασε τη ζωή του - Εργαζόταν επί 16 έτη ως εργοδηγός