Το 2011 πέρασαν τα ελληνικά σύνορα 57.000 λαθρομετανάστες

Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης που έχει η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Frontex, Μίκαλ Πάρζιζεκ.

Το 2011 πέρασαν τα ελληνικά σύνορα 57.000 λαθρομετανάστες
1'

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, μόνο το 2011 εντοπίστηκαν 57.000 λαθρομετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα της Ελλάδας, έναντι 55.000-56.000 το 2010.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Πάρζιζεκ υποστήριξε ότι οι ομάδες της Frontex συνέβαλαν στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού, ενώ βοήθησαν τις ελληνικές αρχές να ταυτοποιήσουν τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης.

« Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας» τόνισε ο αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών. Στα πλαίσια αυτά εκτίμησε ότι μόνον ο έλεγχος των συνόρων δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι απαιτείται συνεργασία με τις γειτονικές χώρες αλλά και τις χώρες προέλευσης.

«Αγκάθι» στην επίλυση του προβλήματος αποτελεί και η «περίπλοκη» κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ η συνεργασία των δύο χωρών θα οδηγήσει σε καλύτερη διαχείριση των συνόρων.

Το 2012, η Frontex θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση, ως συνέχεια αυτής του 2011, με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή